en 3 suggesties voor een liefdevol jaar

massage in amsterdam noord

Valepijn

Het kan zijn dat je het overdreven vind om op Valentijnsdag alles uit de kast te trekken om een geliefde , of je beste vriend of je moeder te verrassen met gekochte snuisterijen. Deze dag is vooral goed voor de commercie, zul je denken. Of je ziet een grote lege plek naast je op de bank en vind deze dag een pijnlijke zaak.

of rozenblaadjes

Als je romantisch ingesteld ben kun je het verhaal geloven dat bisschop Valentijn op 14 februari werd onthoofd omdat hij mensen huwden die eigenlijk niet in het huwelijk mochten treden volgens de wet. Hij vond de liefde zwaarder wegen dan de wet.

hoe dan ook..

Het maakt mij niet uit of je valentijnsdag-aanhanger of hater bent. Ik wens iedereen een liefdevol leven toe. Vandaar dat ik graag deze 5 ideeën met je deel. Wie weet brengt het je iets.

It’s not how much we give but how much love we put into giving.

‘ Moeder Teresa’

1. Verwacht niets terug

Gisteren zag ik de film ‘Roma’ van Alfonso Cuarón waarin een dienstmeisje in een gegoede Mexicaanse familie in de jaren 70 volgt. Haar handelen was zo onbaatzuchtig dat het me emotioneerde. Ik zie het namelijk niet zo vaak om mee heen. Iemand die onbaatzuchtig anderen helpt, zonder er iets voor terug verwacht. Op Valentijnsdag zou dat een mooie oefening zijn.

Doe een dansje

Help je buurmeisje met haar wiskundehuiswerk. Geef een mooi boek aan de sportschool-instructrice. Knuffel de juf van je kind. Bak appelflappen voor de dealer uit de straat. Was de was van die vriendin die terugkomt uit Nepal. Brouw een biertje voor je broer. Doe een dansje voor je lief. In een shirt met een grappige uitspraak van het afgelopen jaar. Doe dit, maar verwacht zelf niets.

massage in amsterdam noord
massage in amsterdam noord en Valentijn

2.Geef de minst liefste persoon het meest liefste wat je in je hebt..

ok. Wie kun je niet uitstaan ? Is het die autistische collega in je team die nooit iets met je overlegd. Of is het die winkelmedewerker die jou altijd ge-ergert aankijkt als je binnenloopt met je hond. Misschien is het die buurman die tekno draait in de late uurtjes ?

Wat zou er gebeuren als jij met Valentijn iets heel liefs voor diegene zou doen. In denk dat je in elk geval een leuk gesprek hebt met elkaar. Ik heb ook wel eens boze klanten. Je zou het misschien niet verwachten bij een massage-salon. Het verhaal waarom die persoon zich zo voelt of handelt vind ik interessant.

bakje liefde

Soms na een bak liefde en aandacht wordt dan toch duidelijk waarom diegene zo onvriendelijk bij binnenkomst was.

Ik wil met jou doen wat de lente doet met kerselaren
Pablo Neruda

Valentijn en massage in amsterdam noord

3. Accepteer alle natuurwetten

Dit is iets wat ik me tijdens een feestje bij de Marktkantine afgelopen weekend realiseerde. Dat je maar beter de natuurwetten kunt accepteren. Dus kijk op Valentijn vooral naar de dingen zoals ze zijn. Ben jij iemand die altijd grote behoefte voelt om met woorden te horen dat je aantrekkelijk bent. Vraag er dan vriendelijk om bij je lief, maar wees niet gepikeerd als hij of zij niets wilt zeggen.

Ben je iemand die juist houd van je rust en vrijheid en zit je niet te wachten op een etentje bij kaarslicht. Neem de trein naar Brugge en zeg dit eerlijk aan je partner.

Voel je je verdrietig omdat je je eenzaam voelt. Dat mag. Je bent alleen niet alleen. Er zijn heel veel eenzame mensen. Vaak als je het zegt tegen iemand voelt dat al veel minder eenzaam.

Vier het met een taartje

Misschien komt het omdat mijn halve familie in de natuurkunde en scheikunde werkzaam is dat ik voorstander ben van het accepteren van de natuurwetten. Als je er een paar leest begrijp je ook beter waarom je doet, zoals je doet, en accepteer je wellicht beter waarom je partner doet zoals hij of zij doet. Vier het met een taartje.

Deze vind ik wel leuk om met jullie te delen : De wet van behoud van impulsmoment. Als een voorwerp eenmaal in een bepaald tempo aan het draaien is , het de neiging heeft om de draaïng vol te houden. Er is een moment nodig om dat te veranderen. Wordt dat moment niet geleverd dan kan er geen verandering zijn. En kijk dan nu naar je eigen doordenderde leven…

4. Stel je jezelf de vraag : Hoe kan ik de wereld liefhebben ?

… dus ook die regen , kou en blauwe brieven

Valentijn en massage in amsterdam noord

5. Geef een 4-handen massage

Ooit wel eens gemasseerd door vier handen ? Het is een hele ontspannende ervaring. Je dient namelijk de controle los te laten, je kunt niet meer helemaal volgen wat er gebeurd. En wat gebeurd er als je de controle loslaat ? …

Bij Movement Matters bieden we deze ervaring de komende twee weken aan.

3 Suggesties voor een liefdevol jaar

Valentijn en massage in amsterdam noord