De 5 voordelen van massages

Je kunt je zeker fantastisch en ontspannen voelen na een massage, maar waarom voel jij je nou zo? Dat hangt van een aantal dingen af, waaronder het soort massage dat je krijgt, wat je doelen zijn, je activiteitenniveaus en je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Hieronder lees je de vijf voordelen van het ontvangen van een regelmatige massage waar Movement Matters sterk in gelooft.

Ontspannen van spieren

De meest voorkomende reden waarom mensen een massage boeken is om te ontspannen. De bewegingen en druk die bij massage worden gebruikt zijn fantastisch om vastzittendepunten uit te werken en het lichaam losser te laten aanvoelen.

 

Meer bloed wordt door de spieren gemasseerd tijdens een behandeling, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar het gebied worden gebracht en op hun beurt meer afvalstoffen afvoeren. 

 

Diepere massagetechnieken zijn zeer geschikt voor het verlichten van knopen en verkrampte punten die je kan voelen. Deze zitten vaak in jouw rug, nek en schouders. Door het gebruik van diepere massagetechnieken kunnen de spieren beter functioneren, waardoor je meer bewegingsvrijheid, algemene ontspanning en doorstroming krijgt.

Voordelen

Verlichting van hoofdpijn

 

Veel hoofdpijn en zelfs migraine ontstaan door stress en gespannen spieren in de nek, rug en schouders. Er zijn andere factoren die hieraan kunnen bijdragen, maar uit ervaring blijktdat een groot aantal hoofdpijnen en patroonhoofdpijnen kunnen worden verholpen en onder controle gehouden door regelmatige massage. 

 

De spanning die zich in jouw nek en schouders opbouwt, kan de bloedtoevoer naar jouw hoofd beperken, waardoor meer druk op de hersenen ontstaat. Bovendien kan de spanning de spieren naar het hoofd en de kaak aantrekken, wat een pijnlijk gevoel kan geven. Massage kan zich op deze gebieden richten om de bloeddoorstroming te verbeteren en verlichting te bieden op deze gespannen punten.

 

Verbetering van de spijsvertering

 

Massage kan je ook helpen met je spijsvertering. Het maakt niet uit hoe goed je dieet is, zo nu en dan raken we een beetje verstopt. Dit kan komen door stress, misstap in je dieet of chronische spijsverteringsproblemen. 

 

Massagebewegingen en cirkels op de buik kunnen je spieren en de normale werking van de spijsvertering weer wakker maken en de beweging van voedselmaterie door je spijsverteringsstelsel bevorderen. 

 

De cirkelvormige bewegingen die hiervoor gebruikt worden zijn vergelijkbaar met wat je zelf zou doen als je buikpijn hebt. Baby’s kunnen ook baat hebben bij dezelfde bewegingen als ze worstelen met hun spijsvertering. Een simpele lichte aanraking en wat zachte cirkelvormige bewegingen kunnen wonderen doen om het systeem in beweging te krijgen.

 

Omgaan met angst, stress en depressie

Angst en depressie zijn de laatste jaren veel op de voorgrond van de gezondheid van onze medemensen. Dit komt doordat we meer inzicht hebben gekregen in beide aandoeningen. Elke situatie is uniek en verschillende niveaus van angst en depressie kunnen mensen op verschillende manieren beïnvloeden.

 

Massage is een geweldige manier om een cliënt te aarden en wat rust en begrip in iemands leven te brengen. Het is aangetoond dat de aanraking en de vloeiende bewegingen van een massagetherapeut een kalmerend effect heeft op de cliënt, en een grote kalmerende reactie op iemand die een drukke en angstige geest heeft. 

 

Dit in combinatie met een prettige sfeer en een begripvolle therapeut kan ervoor zorgen dat iemand toch rust kan ontvangen in een moeilijke periode. Er kunnen sterke relaties worden opgebouwd tussen cliënt en therapeut, maar deze kunnen vooral nuttig zijn voor iemand die worstelt met angst of depressie, wat een onschatbare steun kan zijn om te hebben; soms hoeft er niets gezegd te worden, maar gewoon begrip en er zijn kan krachtige, positieve effecten hebben.

 

De kwaliteit van de slaap verbeteren

 

Slaap is één van de belangrijkste pijlers binnen de menselijkegezondheid, Maar vaak wordt dit deel onderschat en niet meegenomen als onderdeel van een gezond leven. Voor mensen met een druk leven waarin een drukke carrière en een sociaal leven hand in hand gaan, kan slaap een lagere prioriteit krijgen.

 

In combinatie met het toegenomen gebruik van mobiele telefoons en tablets betekent dit dat we overdag en ‘s avonds langer naar schermen kijken, waardoor het moeilijker wordt om uit te schakelen als het bedtijd is. 

 

Gelukkig kan massage een kalmerend effect hebben op het lichaam, wat de slaap kan bevorderen. Het maakt jouw hersenen vrij, wat kan helpen om een betere nachtrust te creëren. Ook als spierspanningen het moeilijk maken om een houding te vinden om in te slapen en niet wakker te worden met pijn, kan massage deze spanningen losmaken waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om in bed te vallen en sneller in een diepere slaap te vallen.

 

Wil jij toch maar eens een massage proberen? Boek dan snel online jouw afspraak bij ons en ervaar alle voordelen van een massage!

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties