De werkwijze van onze deskundige massageproffesionals in Amsterdam uitgelegd

door | nov 11, 2022 | Health, Massagetherapy | 0 Reacties

Onze deskundige masseurs en behandelaren nemen de tijd om je te informeren over de lange-termijn voordelen van regelmatige massages en preventieve behandelingen. Omdat deze behandelingen zo doeltreffend zijn, kunnen ze posturale afwijkingen, veroorzaakt door gespannen spieren, effectief corrigeren.

Maar waar begin je? Welke massage heb je nodig en hoe vaak heb je een massage nodig om je goed te voelen?

Massage Amsterdam

De massage die het meest geschikt is voor jou, ligt aan je lijf en wat jouw lijf op dit moment nodig heeft

Een bekwame massagetherapeut zal bij een massage lichte tot intense druk op de spieren en gewrichten van het lichaam uitoefenen om pijn en stress te verlichten. Het begint vaak met rug-, nek-, of schouderpijn. Eerst probeer je het ongemak te verdringen, maar na een paar dagen gaat het niet weg. Het ongemak lijkt te verergeren naarmate je je er meer zorgen over maakt. Hoe kun je dit stoppen en wat is de oorzaak ervan? Je hebt waarschijnlijk een knoop, en massage professionals zijn opgeleid om die op te sporen en te verwijderen en om diepere gelegen oorzaken aan te pakken.

Knopen verhelpen in de onderrug, nek of schouder, is de meest voorkomende vorm van massages. Maar het is zeker niet de enige vorm van massages.

Om knopen te lokaliseren worden massagetherapeuten opgeleid om te voelen naar beklemming in rug, nek, en schouders

Door diepe compressie uit te oefenen met duim, vingers, of elleboog en die 20-30 seconden vast te houden, lokaliseren onze opgeleide massagetherapeuten deze spanning en verlichten die. Dit proces, dat aanhoudende compressie genoemd wordt, wordt herhaaldelijk uitgevoerd tot de knoop en het ongemak dat de knoop veroorzaakt verdwenen zijn. Door de druk die op de streek wordt uitgeoefend kan aanhoudende compressie een beetje pijnlijk zijn, maar de masseurs van Movement Matters zijn ook opgeleid om je te helpen je op je ademhaling te concentreren tijdens deze behandeling. Om diepe ontspanning verder te bevorderen, krijg je je massage in een rustige ruimte met rustgevende verlichting en muziek.

Massage Amsterdam

Waarom moeten knopen met een massage behandeld worden?

Een spier die overmatig gebruikt is en tot een strakke bal verkrampt is het gevolg van knopen. De vezels van één spier kunnen een knoop vormen. Als we onze spieren gebruiken, worden ze geactiveerd, en als we dat niet doen, worden ze gedeactiveerd. Als een spier verkrampt, trekken bepaalde gebieden in de spier samen en trekken in tegengestelde richtingen, waardoor je last kunt hebben van je nek, schouders of rug. 

Overbelaste spieren zijn de voornaamste reden voor knopen. Ook een reden voor knopen is stress. Ze ontstaan wanneer spanning, stress en nervositeit ervoor zorgen dat de spieren in onze nek en schouders aanspannen.

Naast deze vorm van massage, bieden we bij MovementMatters talloze andere massages aan

Reserveer een diepe weefselmassage (The Repair) of een verzachtende massage (The Why) die je gezondheid, gemoedsrust en gevoel van welzijn verbetert en tegelijk ziektepreventief werkt. Kies als alternatief een voetreflexbehandeling (The Detox) of een therapeutische (Aziatische) therapie (The Repair) die zich op de lastige streek concentreert. Als je niet kunt kiezen, raadpleeg dan onze massage keuzegids. Mocht je nog vragen hebben, kun je dat natuurlijk gewoon laten weten. Wij helpen je graag!

Massage Amsterdam

Verschillende vormen van massages bij MovementMatters

1. De Zweedse massage is zacht en kalmerend, waardoor deze massagetherapie ideaal is voor beginners. De oppervlakkige spieren van je lichaam worden door de massagetherapeut ontspannen met een mix van cirkelvormige bewegingen, lange strijkingen, en kneden. Niet voor niets een van de meest geliefde soorten massagebehandelingen bij Movement Matters.

2. Massage met aromatherapie: om de emotionele ervaring van de massage te versterken, kunnen we een scala aan etherische oliën gebruiken. Lavendel is een van de verschillende etherische oliën die energie kunnen opwekken, spanning kunnen verlichten en balans kunnen bevorderen. 

3. Therapeutische massages. De diepere lagen van spieren en bindweefsel vormen de focus van diepe weefsel- en sportmassages. Deze massages zijn het meest effectief voor zowel het voorkomen als het verlichten van pijn die door een ongeluk of herhaalde overbelasting wordt veroorzaakt.

4. Zwangerschapsmassage. Een prenatale massage ondersteunt het lichaam van de aanstaande moeder door bepaalde methoden te gebruiken. Deze soort massage bevordert ontspanning en helpt oedeem en andere zwangerschapsgerelateerde ongemakken te verminderen.

En bieden ook stoelmassages aan als je niet zo veel hebt op een dag 😌🙏

Embracing the art of decompression: lessons from the Blobfish

In today’s fast-paced world, feeling compressed has become a common experience. The relentless demands of work, social obligations, and the ever-present digital noise can make us feel squeezed and suffocated. But what if we took a cue from one of nature’s most unique...

Fascia, the hidden network in our body

In former blogs, we have explored the fascinating world of fascia—an essential yet often overlooked aspect of our body. From its basic definition and functions to its metaphorical significance, its relationship with chronic pain, and various treatment methods, it is...

0 reacties