Duurzame sinterklaascadeaus

Amsterdam Noord, Duurzaam, feestdagen, leefstijl | 0 Reacties

Marielle kleyn Winkel

geschreschreven door Marielle kleyn Winkel

23/11/2021

Duurzame sinterklaascadeaus

Steeds meer mensen kiezen voor de feestdagen verantwoord en bewust voor geschikte cadeaus. In plaats van spullen wordt er ook steeds meer gedacht in ervaringen. Anderen kiezen voor handgemaakt spul. Mijn lief is al jaren voorstander net als vele anderen van een circulaire economie. We proberen dan ook veel lokaal te gaan met onze benodigdheden.

Ook deze herfst ben ik vooral in Amsterdam Noord gaan kijken welke schatten ik kon vinden. Er worden rond de feestdagen altijd veel kadokaarten aangeschaft.

Dit jaar wilde ik er leuke duurzame sinterklaascadeaus van maken met lokale leukigheden. Wil je weten wat ik heb gevonden ? Lees hieronder meer…

duurzame sinterklaascadeaus
duurzame sinterklaascadeaus

Humans are the ony creatures who cut the trees, make paper from it and then write “save the trees” on it. 

Consuminderen met duurzame sintcadeaus ?

Dit lijkt heel contradictief. Cadeaus geven om te consuminderen ? Toch kan bewust consumeren zeker samen gaan met het cadeaugeef ritueel. Soms kunnen ze namelijk bijdragen om duurzamere stappen te ondernemen. Of juist ervoor zorgen dat je minder nodig hebt om een fijn volledig leven te lijden.

Dit zijn mijn tips :

1. Een item van het Circulair Warenhuis

Vorig jaar werd er een te gek intitiatief geopend in leiden. Namelijk het Circulair Warenhuis . Hier vind je allerlei bijzondere ontwerpers en kunstenaars die er fijne gebruiksvoorwerpen aanbieden.

Zo vind je de mooie handdoeken van gerecycled textiel van  Nienke Hoogvliet of Max Lipsey die servies uit een tweedehans winkels een prachtig tweede leven geeft.

2. Een Keepcup voor de warme dranken liefhebber

Ter illustratie : we gooien jaarlijks drie miljard kartonnen bekers weg. Immers we drinken zeeën koffie in ons leven. Althans sommigen van ons. Al die verspilde kartonnen bekers bij een take-away. Dus wil je iets geven aan iemand die veel koffietjes haalt onderweg ?

Ik zou de Huskee Keepcub aanraden. Hij ziet er mooi uit en is vrij van BPA. Het is gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kun je natuurlijk je verouderde product inleveren zodat er weer een nieuwe keepcup van wordt gemaakt.

3.  Check de lokale werkplaats van de dagbesteding

Wist je dat Philadelphia de heldendaad verrichten om een deel van onze was te verzorgen ? Zo zijn ze onze zeer gewaardeerde buren. Helaas hebben we behoorlijk wat was met alle handdoeken. Dat is heel lastig anders in te richten. We hangen wel onze handdoeken uit en gebruiken geen droger.

We zijn natuurlijk heel erkentelijk. Ze produceren daar in de werkplaats al hun eigen ecologische wasmiddel.

Zo gaan ze ook hun eigen duurzame zeepjes en kaarsen maken. Je zult ze binnenkort terugvinden in onze sinterklaascadeaus en kerstgeschenken.

 

 

 

Onze huisgemaakte biologische massageolie

duurzame sinterklaascadeaus 3
duurzame sinterklaascadeaus 3

4. Geef een live ASMR ervaring aan die lieve ander

Ken je ASMR ? ASMR is de afkorting voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het wordt meestal als aangenaam en rustgevend ervaren en kan worden opgewekt worden door bepaalde visuele , auditieve of tactiele prikkels zoals fluisteren, of iemand zien tekenen.

Het is een soort tintelend gevoel dat begin op het achterhoofd en zich uitstrekt langs de nek en de rug. Dit kan niet gestuurd worden. Je moet dus echt voor jezelf uitzoeken wat voor jou een prikkel kan zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld bepaalde muziek via de koptelefoon op dolby surround.

In deze donkere wintermaanden kan het heel leuk zijn om iets persoonlijks te geven aan iemand die je goed kent.

 

5. Geef een lichaamsgerichte behandeling

We hebben één wereld. We hebben één lichaam. En het meeste groeit niet terug. Zorg er goed voor.

Ik zie een lichaamsgerichte behandeling als  een ultiem middel waarbij zelfzorg en bewustwording samenkomen. Na een goede (!) behandeling kun je je zo volledig voelen , in balans en voel je minder onrust.

Onrust is vaak een trigger , althans bij mij, om iets te consumeren wat overbodig is. Zoals ongezond eten en spullen om het lege gevoel op te vullen.

Terwijl je natuurlijk vaak beter die beweging in je lijf kunt voelen en kunt kijken wat dat verteld.

Heb je al eens kennis gemaakt met onze behandelingen en onze masseurs  ?

 

 

duurzame sinterklaascadeaus

Onze duurzame sinterklaascadeaus

Er zitten echt leuke dingen in het sinterklaas en kerstpakket van Movement Matters. Al zeg ik het zelf. Er zitten allerhande dingen in van lokale ondernemers uit Amsterdam Noord. We hebben verschillende pakketjes gemaakt en ingepakt met reststoffen. Ingepakt op Japanse manier zodat het er feestelijk uitziet ( geïnspireerd op de expo van het Tropenmuseum )

Dit zit er in :

– Kristallen van RecycleKid

– Nagellak zonder shit van Recyclekid

– Kinderslofjes van de Schoenmakerette

– Portemonnee’s van de Schoenmakerette

– Kambucha van Leave your Sword

– Paolo Santo Seltzer van House of Chi

– Kaarten van illustratrice Marieke Honingh

– Huisgemaakte biologische massage olie van Movement Matters

– Magnesium voor een voetenbadje van Movement Matters

– Handgemaakte kaarsen van Philadephia

– Handgemaakte zeep van Philadelpha

Kadokaart voor een behandeling bij Movement Matters. 

 

Ken jij nog leuke initatieven in Noord ? Let us know !

Ps. De duurzame sinterklaascadeaus kun je afhalen bij ons op locatie op de papaverweg 46 in Amsterdam Noord.

 

Hopelijk heb je hier iets aan gehad. Heb je zelf goede tips voor duurzame sinterklaascadeaus of heb je een vraag?  Laat het ons weten.

Liefs !

 

 

 

Related Articles

Related

Join

Schrijf je in voor tips & aanbiedingen

Wil je meer weten ? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.