Een ontspanningsmassage in Amsterdam zorgt voor verbeterde gezondheid

Er zijn duidelijke verschillen tussen diepe weefselmassages(deep tissue) en een ontspanningsmassages. Een ontspanningsmassage herstelt jouw dieper gelegen spieren niet direct maar werkt voornamelijk op de buitenste lagen van jouw spieren. Het tempo en de druk tijdens eenontspanningsmassage ligt ook veel lager.

Ontspanningsmassage

Is een ontspanningsmassage wat voor jou?

 

Een ontspanningsmassage is de zachte en rustige variant van de klassieke massage en is bestemd voor iedereen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt namelijk ook voor mentale ontspanning. 

 

Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

 

Waarom kies je voor een ontspanningsmassage

 

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

• (Chronische) pijn;

• Stijve en pijnlijke spieren;

Nek-, rug- en schouderklachten;

• Hoofdpijn en migraine.

 

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

 

Een soepel en krachtig lichaam

 

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de eerder benoemdevoordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam.

 

Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

 

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

 

Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

 

Wat gebeurt er tijdens een ontspanningsmassage?

 

Tijdens een ontspanningsmassage lig je vaak op je rug en op je buik. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, je kunt denken aan:

• Strijkbewegingen;

• Klop bewegingen;

• Schudden van jouw spieren;

• Uitgebreid kneden van jouw spieren;

• En soms zelfs vibreren door middel van een massagegun.

 

Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, op verzoek, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

Het is altijd van belang om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, mogelijke (toekomstige) operaties of blessures.

 

Wil jij ook snel een ontspanningsmassage? Boek dan snel bij Movement Matters als je op zoek bent naar pure ontspanning! Samen ook welkom 🙂

Daarnaast bieden we ook bijzondere andere therapeutische behandelingen aan. Check de website voor aanbieden voor aankomende moeder en vaderdag.

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties