Een zwangerschapsmassage, ook wel prenatale massage genoemd, is een massage die wordt uitgevoerd terwijl de moeder zwanger is. Bij Movement Matters bieden we naast zwangerschapsmassages ook Reflexologie behandelingen aan die geschikt zijn als overtijdsbehandeling. Er zijn verschillende soorten massages die vergelijkbaar zijn met gewone massages, maar meer gericht zijn op het welzijn van moeder en kind. Ze duren meestal een uur en kunnen op de behoeften van elke moeder afzonderlijk afgestemd worden. ( tip : ook leuk om als kadootje te geven voor Mommy’s 2b…😉

Na het eerste trimester is het normaal veilig om te doen, zolang je je arts en massagetherapeut maar over je zwangerschap vertelt. Om ongemak en angst te minimaliseren zijn sommige therapeuten voorzichtig met drukpunten en gebruiken ze een verscheidenheid aan massagemethoden.

Zwangerschapsmassage

Wat zijn de voordelen van massage tijdens de zwangerschap?

Zwangere mama’s en hun baby’s kunnen op verschillende manieren baat hebben bij een zwangerschapsmassage. Het voelt aangenaam aan, bevordert ontspanning en verbondenheid, kalmeert de zenuwen, en ontspant een pijnlijke rug en uitgeputte spieren.

Verlichting van pijn

Beenkrampen, spierstijfheid, benauwdheid, en knopen zijn allemaal veel voorkomende bijwerkingen van zwangerschap. Massage bevordert de bloedsomloop en verhoogt de doorbloeding van bepaalde gebieden, waardoor pijn en lijden verminderen.

Tijdens de zwangerschap kan een gespannen bilspier heupklachten geven. Een massage kan helpen om deze spier te ontspannen en het ongemak van de beknelde zenuw te verminderen.

Zwelling wordt minder

Zwelling in je voeten en enkels kan veroorzaakt worden door de extra druk die je baarmoeder op je benen uitoefent. Massage kan helpen de zwelling te verminderen door de circulatie en lymfestroom in de getroffen gebieden te verbeteren.

Verbeterde slaapkwaliteit

Een massage kan je helpen sneller in slaap te vallen en slapeloosheid op te heffen. Je zult sneller in slaap vallen en langer doorslapen. Dit kan komen doordat tijdens de massage serotonine vrijkomt, dat vervolgens melatonine aanmaakt, wat de slaap bevordert.

Verminderde angst en stress

Massage is een uitstekende aanpak om stress en spanning tijdens de zwangerschap te verminderen. Het kan je helpen ontspannen en kalmeren als je je zorgen maakt over je zwangerschap. Je gelukkig voelen is belangrijk voor je geestelijke gezondheid en kan jou en je baby helpen door een groter emotioneel uithoudingsvermogen.

Het is van vitaal belang te onthouden dat een bekwame therapeut altijd zal overleggen over de gebieden die je gemasseerd wilt hebben en, wat belangrijker is, over de gebieden die je niet aangeraakt wilt hebben. Voordat je een zwangerschapsmassage boekt, moet je je ervan vergewissen dat de therapeut een speciale opleiding in prenatale zorg gevolgd heeft, zodat je zeker weet dat de therapeut over de nodige kennis, bekwaamheden en veiligheid beschikt.

Zwangerschap is een prachtige ervaring, maar niet zonder nadelen

Massagebehandeling is een veilig en doeltreffend manier om te helpen bij klachten . Behalve de lichamelijke voordelen is zwangerschapsmassage een fantastische aanpak om ontspanning, geestelijk welzijn, en een rustig gevoel van gereedheid voor wat komen gaat te bevorderen. Kom bij ons ervaren wat het voor je kan doen…

Sharing is caring

Help spread the word. You're awesome for doing it!