Lichaamsherinnering

Herken je dat ?

Opeens weer zo’n magisch gevoel terwijl je in een yogahouding staat. Het komt niet zo vaak meer voor dat ik mijn mat in de woonkamer uitrol. Nu met een dochtertje van 8 maanden spring ik niet meer om 6 uur mijn bed uit om de ashtanga practice te doen. Nu geef ik haar eten en hoop stiekem dat ze daarna weer wil gaan slapen.

Terwijl ik er eigenlijk juist zo behoefte aan heb, nu mijn conditie van mijn geest en lichaam de afgelopen tijd zo veranderd is. Ik weet dat de conditie van de geest weerspiegelt wordt door het lichaam.En dan zie ik toch duidelijk dat toewijding en discipline wat meer naar de achtergrond is verschoven : Plicht.

Maar opeens vandaag tijdens het doen van de ‘Krijger’ voelde ik me zo stevig staan. Zoals ik me lange tijd niet meer heb gevoeld. Ik werd me weer bewust van de pracht van elke yogahouding en wat zij ons kan vertellen. Ons lichaam kan onze geest weer iets laten herinneren. Iets wat je niet tegen jezelf in gedachte kunt vertellen. Maar 5 ademhalingen in een houding, en  je herinnert weer een stukje van jezelf wat je even vergeten was.

Ps :

De volgende houdingen zijn goed trouwens goed voor het ontwikkelen van plicht ( verantwoordelijkheid, concentratie , toewijding, discipline )

  • Boot

  • Boom

boothoudingtreepose

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *