Maak er geen probleem van

in·ten·tie 

/de geestestoestand waarin een handeling wordt uitgevoerd.

Er werd me vandaag gevraagd of het mogelijk was om te masseren als ik mijzelf zelf niet goed voelde.

Eigenlijk niet nee.

Het is daarom mijn verantwoordelijkheid om als behandelaar fijn in mijn vel te zitten. Zodat ik genoeg energie heb om met aandacht met iemand te werken.

Het is mijn verantwoordelijkheid om goed voor mijn lichaam en hoofd te zorgen.

Het is mijn verantwoordelijkheid om blijmoedig te zijn en mijn positiveit door te geven aan de klant. Zoals in de Itjing staat beschreven , vriendelijkheid wint de harten van mensen.

 Maar wat doe je dan als behandelaar als je toch een slechte dag hebt ?

En deze les leerde ik van de week, door wat mijn partner tegen me zei.

Ik vertelde hem over mijn onrust die ik voelde omdat ik niet wist welke keuze ik zou moeten maken. Hij zei enkel ; misschien moet je er geen probleem van maken. En dat was precies wat het was. Ik maakte een probleem van iets waarvan nog niet was bewezen dat het een probleem zou kunnen worden. In mijn hoofd was het al volgroeit tot een monsterlijk probleem. Zo kan dat natuurlijk met elke gebeurtenis die voorbij komt. Van alles kun je wel een probleem maken. Je erin vastbijten , ellenlange denkbeeldige gesprekken voeren en scenario’s bedenken die waarschijnlijk niet eens plaats gaan vinden.

Iets wat zo simpel gezegd is, maar een grandioze uitwerking heeft op je geestestoestand.

 

  • Maak er geen probleem van

 

yesno

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *