Massage bied zoveel meer dan één moment van ontspanning

Massages dragen niet alleen bij aan het verminderen van stress, maar ook aan het voorkomen van ziekte en het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid.Massagetherapie wordt vaak beschouwd als een luxe waar we onszelf op trakteren om te ontspannen in tijden van stress. Helaas trakteren we onszelf af en toe op een massage, in de vorm van een beloning. Maar de voordelen van massagetherapie zijn echter veel breder en in dit artikel lees je waarom ook jij een massage verdient.

massage Amsterdam

De positieve effecten van massage op het lichaam

Massagetherapie heeft veel positieve effecten op het lichaam. Mensen die lijden aan chronische of terugkerende pijn, atleten en liefhebbers van buitenactiviteiten hebben vast wel eens een massage gehad om te ontspannen.

 

massage Amsterdam

Massagetherapie wordt steeds populairder vanwege de belangrijke rol die het speelt bij het verminderen van spierpijn en spanning. Het is misschien ook interessant om te weten dat massagetherapie een positief effect heeft op de kwaliteit van de slaap, dat de basis vormt van een hoge kwaliteit van leven.

massage Amsterdam

Wie zou massagetherapie moeten proberen?

 

Velen van ons kunnen baat hebben bij een massage. Het is een geweldige manier om het welzijn te verbeteren, te helpen bij pijn en nog veel meer. Als je een medische aandoening hebt, moet je je arts raadplegen en een gesprek hebben met je massagetherapeut. Voor zwangere vrouwen kan een prenatale massage helpen om pijn en zwellingen te verlichten.

 

Weet je niet zeker wat voor soort massage geschikt is voor jou? Je hoeft je niet vast te pinnen op de perfecte massage voordat je een afspraak maakt. In feite, massagetherapeuten gebruiken vaak verschillende technieken om jouw unieke zorgen aan te pakken.

massage Amsterdam

Hoe krijg je de beste massage ervaring?

 

Als je voor het eerst een afspraak maakt voor een massage, weet je misschien niet wat je kunt verwachten. Elke massagetherapeut is net iets anders in zijn of haar techniek, maar er zijn een paar dingen die ervoor zorgen dat je de beste massage krijgt, ongeacht bij wie je boekt. Hieronder 3 korte tips die jou helpen naar de beste massage ervaring.

 

Massage stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen uit de spieren. Om dat doorspoelproces goed te laten verlopen, heeft het lichaam veel water nodig. In de nasleep van je massage, zullen je spieren waarschijnlijk uitgedroogd zijn. Wees dus voorbereid om jezelf flink te hydrateren na de massage. Als je dat niet doet, kun je achteraf nog veel spierpijn voelen.

 

Het is de taak van de massagetherapeut om de spanning in je spieren weg te werken en je bloedsomloop te verbeteren. Jouw taak is om je lichaam goed van zuurstof te voorzien, zodat de massage de problemen aanpakt waarvoor het bedoeld is. Diep en rustig ademhalen, bijna alsof je mediteert, houdt je bloed zuurstofrijk. De stuwing van het zuurstofrijke bloed door de gemasseerde spier is precies hoe een massage werkt om je beter te laten voelen.

massage Amsterdam

Het is normaal dat bepaalde aspecten van een massage enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar als dat ongemak overgaat in daadwerkelijke pijn, moet je dat je massagetherapeut vertellen. Iedereen heeft een andere tolerantie voor druk en geblesseerde of pijnlijke spieren kunnen zeer gevoelig zijn. Laat het jouw massage therapeut altijd weten.

massage Amsterdam

Denk jij dat je ook wel een massage kunt gebruiken? Boek dan nu massage in bij Mariëlle, Nina, Mariza , Moira , Lydia , Catoo , Sebastiaan , Anita , Becky , Lucia , Tina of een voetreflex behandeling bij Bartosz. Om zo helemaal tot rust te komen!

Ps. Of kom samen 😉

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties