Massage Corona maatregelen

Vorige week in het persbericht van Rutte had ik niet voorzien dat contactberoepen weer aan de slag mochten. Eerlijk gezegd was ik best overrompeld door het nieuws. Een opluchting om weer aan de slag te mogen. Mijn handen, en die van de rest jeukten om weer aan te raken, te kneden, te strijken, vast te houden, pressie uit te oefenen, los te te maken, tapoteren, te voelen hoe het met iemand gaat. Het belangrijkste is wel dat je ontspannen kunt liggen, en je je geheel veilig en vertrouwd kunt voelen. Dus uiteraard hebben wij bij Movement Matters Corona Maatregelen voor Massage en onze praktijk.

Wel heel surreëel. Een vriendin zei me. Als je moeder en jij elkaar zouden willen aanraken zou ze een massage bij je moeten boeken. Zo is het wel nu. Het voelde absoluut dan ook ontroerend om de eerste klanten deze week te masseren. Zij waren enkel door hun partner aangeraakt, en sommigen van hen door niemand de afgelopen periode. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe ieder eraan toe is.

Voor NPO 1 mocht ik in de uitzending van Stax & Toine tussen 15.00 en 15.30 wat vertellen over het onwerkelijke van de start van alle contactberoepen in Nederland. Je hoort hierna ook huisarts Roy Beijaert in het Coronaspreekuur. Ik zou wensen dat het mijn huisarts was, het lijkt me een hele goede.

Corona Protocol

massage corona maatregelen

1.Blijf thuis als je klachten hebt

Voordat de massage afspraak plaatsvind bellen we je op of praten we over whatsapp over je wensen wb de behandeling. Daarnaast vragen we je of jij of je huisgenoten klachten hebben zoals : neusverkoudheid, loopneus, keelpijn , lichte hoest of verhoging. Natuurlijk is een onderdeel van de corona maatregelen bij een massage dat we zelf ook klachtenvrij zijn.

2. Kom alleen ( op afspraak )

Tenzij je afhankelijk bent van begeleiding. Verder masseren we alleen als je een afspraak hebt gemaakt. Kom je er online niet uit , mag je ons ook bellen of appen.

massage corona maatregelen

3. We ontsmetten alles na elke klant

Het spreekt voor zich dat we alle oppervlakten , deurklinken en alles wat is aangeraakt na elke klant goed schoonmaken. Alles is op hoge temperatuur gewassen en wat te ontsmetten valt desinfecteren we. Wegens deze reden geven we je geen thee uit een kopje, maar geven we iedere klant een recyclebare fles water mee. Gelieve zoveel mogelijk thuis van het toilet gebruik maken. Al wordt het toilet in ons pand nu ook meermaals per dag schoongemaakt. Dit is onderdeel van het Corona protocol.

massage corona maatregelen

4. Op aanvraag beschermen wij ons of neem je zelf een mondkapje mee

Het is niet verplicht tijdens het uitoefenen van ons werk om een mondkapje te dragen. We hebben zowel papieren mondkapjes als handgemaakte door Stefanie Bonte. Ze is net als mij afgestudeerd aan de HKU, maar dan als theater vormgever. Ze is ontzettend getalenteerd. Daarnaast heeft ze een master gedaan : Crossover Creativity en heeft een prijs gewonnen met haar werk Numious welke helpt bij het complexe probleem Burn-out in onze samenleving.

Om mensen met een burn-out visuele, auditieve en tactiele feedback te geven met behulp van sensoren (biofeedback), zullen ze op een nieuwe manier waarnemen wat er precies in hun lichaam gebeurt. Dit geeft inzicht in hun fysieke aandoeningen. Omdat deze meeslepende installatie werkt met bestaande behandelingen, wordt een universele betekenis duidelijk voor specialisten die werken met burn-out patiënten.

Ik vind het geweldig dat ze nu in een rap tempo voor een hele betaalbare prijs iedereen van handgemaakte mondkapjes voorziet. Handig bij deze massage corona maatregelen.

massage corona maatregelen

5. We ontsmetten allemaal onze handen.

Voordat de massage plaatsvind wassen we onze handen, en ontsmetten we deze. Voordat de corona maatregelen voor Corona plaatsvonden deden we dit al. Maar nu vragen we ook jou dit te doen. Waarschijnlijk al voor velen een tweede natuur 😉

6. Binnen houd je afstand en volg je aanwijzingen op.

Het is best surreëel natuurlijk. We zijn heel nabij met onze aanraking tijdens de massage en behandelingen. Daarbuiten houden we het fysieke contact zo beperkt mogelijk. Gek, want een ieder die onze praktijk bezocht noemde vaak het huiselijke gevoel en het gastvrije ontvangst hartverwarmend. We proberen om het zo prettig en warm voor je te houden, maar dus zonder een hand of een knuffel ;). Dit hoort helaas bij de massage corona maatregelingen. Daardoor is de massage wellicht nog extra bijzonder.

massage-corona-maatregelen-5

In tijden van Corona : een nieuwe kijk op intimiteit

Afgelopen week las ik een ontzettend goed boek, welke actueel is in deze tijd van Corona. Door de Corona maatregelen , ook voor massage, werden begrippen als huidhonger en intimiteit een actueel vraagstuk. Hoe kan je intiem zijn met een ander zonder fysieke aanraking. Dit is heel goed mogelijk. Paul Verhaege ( doctor in de klinische psychologie) bied in zijn boek een andere kijk op Intimiteit. De belangrijkste relatie is die met ons eigen lichaam. Zonder een goede afstemming op je eigen lijf is een intiem relatie met iemand anders bijna onmogelijk.

Immers verhouden tot een ander heeft als voorwaarde goed afgestemd zijn met onszelf. Een goede afstemming tussen mij en mijn lichaam- beter bekend als gezondheid is gebaseerd op een evenwicht tussen spanningsopbouw en spanningsontlading. Een goede massage helpt bij het bevorderen van dit evenwicht. Zo zie je ook dat bij een behandeling met acupressuur er sprake is van spanningsopbouw en ontlading. Hierna volgt vaak een diepe ontspanning. Ooit stelde de Franse arts Claude Bernhardt ook dat het lichaam als geheel gericht is op het in stand houden van een stabiel intern milieu : een gelijkvormige toestand. Dit helpt absoluut bij het verbeteren van je immuunsysteem. Dit model gaat meer terug op het idee van evenwicht of homeostase. Dit is anders dan te denken als ons lichaam als fort, met een virus als indringer. Een steriel lichaam is een dood lichaam. Zonder bacteriën en virussen overleven we niet.

Maar even terug naar intimiteit. Als ik goed in mijn vel zit, kan ik veel makkelijker de stap naar de ander zetten. Onze huidhonger toont hoe dicht we bij iemand willen zijn. Ons individueel leven is een wisselwerking tussen spanning en ontspanning. Als we spanningen niet ontladen worden we ziek. Maar gelukkig zijn er talloze manier van ontspanning. Massage hoort daar bij. In die zin ben ik blij dat we weer met massage corona maatregelen weer aan de slag mogen. Kunst is overigens ook een manier om te ontladen 😉

Overweging

De maat van alle dingen

-zo die al bestaat –

is de juiste nabijheid,

inclusief de geboden afstand

van wat met ons

en tegen ons is,

niet in enige afgebakende ruimte,

niet in een vermoede

of gevreesde confrontatie,

maar in het begrip

van de buigzame,

weerbare,

slijtbare

tussenruimte.

  • van : Albert Bontridder

Massage in de Corona tijd

Er wordt veel gevraagd of mensen niet huiverig zijn om een massage te boeken. Integendeel lijkt het. De agenda is deze week al zeer vol met behandelingen. Het is ook verbindend om er met andere salons over te hebben wat zij doen qua Corona maatregelen voor massage en behandelingen. Vanuit alle kanten wordt er meegedacht. Mocht je vragen hebben ben je vrij om even te mailen, appen of bellen.

Veel liefs en hopelijk tot binnenkort,

Marielle

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *