Massage olie als geschenk voor je huid

Bij Movement Matters zijn we geobsedeerd door een ontspannen lichaam en een fluweelzachte huid. Vandaar onze eigen massage olie. Met veel liefde samengesteld op basis van lokale en biologische producten. Puur, licht en super hydraterend !

Voor nu zijn er drie verschillende varianten van massage olie. Elk met een andere krachtige eigenschap : VITAL , STABIL, DETOX. De frisse houtachtige geur van de VITAL massage olie doet je denken aan een bamboe boomhut in warme zomerregen. Het heeft een sterk anti-oxiderende werking omdat er rozemarijn, kurkuma, gember en limoen in zit. Deze olie is fijn te gebruiken bij een stevige Deep Tissue Massage of een weldadige ontspanningsmassage. Let op : door het gebruik van rozemarijn in de VITAL olie mag je die niet gebruiken bij een zwangerschap !

massage olie

In de massage olie STABIL kun je juist hele aardse geuren ruiken van Tijm, Mirre , Bijvoet en Calendula. Als je veel in je hoofd uit en al die hersenspinsels even wilt loslaten ideaal. Er komen veel massage bezoekers met klachten van onrust en stress. Deze olie is juist voor hen bedoeld, zodat je het gevoel hebt niets te moeten en terug te komen bij wat echt belangrijk is. Het is een krachtige geur, en is ook geschikt om in een meditatieve sfeer te komen.

Tijd voor een grote schoonmaak ? Minder lichaamsklachten met een opgeruimd lijf ! Met pittige geuren van kleefkruid en Jeneverbes en een vleugje geraniumbloesem wordt je meegenomen naar een spannende theetuin waar sprookjes bestaan. Dit is de DETOX massage olie. Zoals de naam al zegt , complementair te gebruiken bij een Detoxmassage.

Natuurlijk ben je vrij om in de praktijk van Movement Matters te komen ruiken en proberen alvorens je een olie in gaat zetten voor jezelf of een ander. Het kan een weldaad zijn voor de huid en spieren. En het kan best zijn dat je huid een hoop tekort is gekomen afgelopen periode….wist je trouwens dat dit ook nieuw is op het gebied van massage ?

Wat doet massage olie voor je huid en spieren ?

Plantaardige massage oliën gewonnen uit noten, zaden en peulvruchten voeden de huid maar sluiten hem niet af. Voor de massage olie van Movement Matters heb ik puur geperste onbewerkte amandel olie gebruikt en biologische koud geperste JoJoba olie. Verder is de massage olie afgemaakt met kruiden in medicinale proporties en kruiden uit etherische olie. De kruiden die in medicinale proporties zijn toegevoegd en langdurig in hebben getrokken zijn in Amsterdam Oost met veel liefde geteeld. Daarover later meer 😉

Amandelolie als basis

Amandelolie heb ik gebruikt omdat het het vochtgehalte van de huid reguleert.

Zoete amandel olie is veel gebruikt als een verzachtende en beschermende olie voor het tegengaan van het uitdrogen van de huid omdat ze overdreven vochtverlies in de opperhuid voorkomt. Amandel olie als basis bevat de vitaminen A en B1, B2, B6, E en diverse mineralen.

Daarnaast Jojoba olie als basis

Een olie die goed absorbeert in de huid. Deze olie verkrijgt men uit de jojobastruik. Die struik komt vooral voor in Mexico en Australië en het product behoort tot de beste huidverzorgingsmiddelen omdat het rijk aan vitaminen is en veel minerale stoffen bevat. Het levert dus veel vocht op en maakt de huid glad. Ze merkten namelijk dat Jojoba olie ontstekingsremmende eigenschappen bevatte die goed werkten bij de verzorging van huidproblemen. Ook zwangere vrouwen in die tijd aten Jojoba zaden omdat ze geloofden dat de zaden hielpen tijdens de bevalling. Jagers aten de zaden als ze op jacht gingen om de honger te stillen. Naast het gebruik voor de eigen gezondheid ontdekten de Indianen ook dat je met Jojoba olie leer zacht kon maken.

Met name de gevoelige en droge huid kunnen van deze waardevolle eigenschap profiteren. Maar Jojoba olie vertraagt ook de talgproductie waardoor het voor mensen met een vette huid een ideaal middel is om de vette huid te behandelen. Dit komt doordat de samenstelling van Jojoba opvallend veel weg heeft van de talg die onze huid produceert.

Wat doet massage olie voor je huid en spieren ?

Naast de vochtregulerende werking van de olie voor je huid heeft het ook een verwarmend karakter. Het verwarmend effect is weer goed voor de doorbloeding. Een veel gehoorde klacht van afgelopen periode is pijn tussen de schouderbladen. Een goede doorbloeding kan daarbij helpen. En dat is natuurlijk weer het allergrootste belang 🙂

De kracht van de natuur

Gelukkig kwam ik dit jaar in contact door een zeer getalenteerde mimemaker en docent Leela May Stockholm met Branka zgonjanin van Iskra Massage. Deze visual en conceptuele kunstenares is ook gezegend met het talent goed te kunnen zorgen voor kruiden en planten en heeft daarnaast dus haar eigen massagepraktijk. Wat ik van haar heb kunnen zien is ze iemand die voortdurend wil blijven bijleren en heeft ze zich helemaal ondergedompeld in de wonderlijke plantenwereld.

Heel graag wilde ik haar geteelde planten gebruiken in de massage olie. Dat is gelukkig gelukt. In Augustus gaan we met het hele team één van haar workshops bijwonen en hopelijk leren we dan weer wat bij over de krachtige werking van de kruiden die we gebruiken in de massage olie van Movement Matters.

Alvast in het kort schrijf ik hier wat de werking is van de kruiden die we hebben gebruikt. Sommige van deze kruiden geven ook een boost aan je imuunsysteem.

In de olie VITAL zit

Rozemarijn in massage olie

Rosemarijn heeft een frisse, kruidige geur en ondersteunt het geheugen en de mentale alertheid. Heeft verder een verwarmende werking en bevat ontstekingsremmende, krampstillende en slijmoplossende eigenschappen. Het is daarom een fijne olie voor de luchtwegen. Rozemarijn kan ervoor zorgen dat je bloedsomloop bevordert, waardoor je hier minder last van krijgt. Bij een overbelaste galblaas of lever kun je hoofdpijn krijgen. Wanneer je hier vaak last van hebt, kun je kijken of rozemarijn helpt. Rozemarijn ontdoet je lichaam namelijk van gifstoffen die de hoofdpijn veroorzaken. Dus even kort :

 1. Verbetert bloedcirculatie
 2. Goed voor lever en nieren
 3. Verbetert je spijsvertering
 4. Gunstig effect op metabool syndroom
 5. Goed voor je humeur ( kruid wat je hart troost en je vrolijk maakt )
 6. Beter geheugen
 7. Tegen vermoeidheid
 8. Verlicht luchtwegproblemen
 9. Houdt insecten op afstand

Let op : door het gebruik van rozemarijn in de VITAL olie mag je die niet gebruiken bij een zwangerschap !

Verder zit in de VITAL ook,

Kurkuma

 • pijnstillende werking hebben
 • en bij verdamping zou kurkuma geur de zenuwen stabieler maken.
 • Helpt gezonde metabolische functies ondersteunen
 • Bevordert de algehele gezondheid van de cellen
 • Helpt een gezonde cellulaire integriteit te ondersteunen
 • Ondersteunt de natuurlijke afweer van het immuunsysteem
 • Tijdens het vernevelen biedt kurkuma een emotionele oppepper en kan het uw humeur verbeteren

Gember

 1. Verwamt de spieren
 2. Helpt bij verkoudheid ( fijn voor aankomende winter )
 3. Geeft energie

Limoen

1. Helpt bij vet haar

2. licht verhoogde bloeddruk

3. werkt stimulerend op het hart

4. opwekkend, vitalisering op het bindweefsel en spieren.

In de olie STABIl zit :

LET OP ; Ook niet te gebruiken voor zwangere vrouwen !

Tijm in massage olie

Thymus Vulgaris staat bekend om zijn slijmoplossende werking. Daarnaast staat het bekend vanwege zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het wordt ook toegepast ter stimulering van de productie van witte bloedlichaampjes en zodoende ter versterking van het afweersysteem. Ook wordt het toegepast als ontsmetter bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid. Tevens kalmeert het het zenuwstelsel en geeft rust tijdens een stressperiode

Mirre

Mirre behoort tot de oudstbekende medicinale en ceremonieel gebruikte planten.

 1. Antiseptisch
 2. Aardend, harmoniserend
 3. Helpt bij keelpijn

Citroenmelisse

 1. verbetert nachtrust
 2. helpt bij slapeloosheid
 3. ontspannende werking

Calendula

 1. helende werking voor de huid
 2. helpt bij krampen
 3. ontstekingsremmende werking

Tot slot kun je in de DETOX massage olie medicinale proporties van Kleefkruid vinden. Deze olie is heel erg goed samen met de DETOX massage samen te gebruiken. Eigenlijk is deze olie speciaal voor deze massage gemaakt. Als je een tuin hebt heb je dit kleefkruid vast wel eens aan je broek hebben hangen. Waar is kleefkruid goed voor ?

Kleefkruid in massage olie

Kleefkruid heeft een vochtafdrijvende werking. Het verbeterd daarnaast de kwaliteit van het bloed. Het wordt gezien als HET Lympheklierkruid. Het kan ook helpen bij eczeem. Persoonlijk vind ik het ook een hele mooie plant om te zien. En Marieke Honigh heeft hem heel mooi getekend.

Verder zit er nog in :

Jeneverbes

Jeneverbes heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Jeneverbessen werken uitwendig pijnstillend en verbeteren de doorbloeding van de huid en spieren.

Geranium

Geranium ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Verder kan geranium door haar ontspannende werking ook gebruikt worden voor een goede en gezonde nachtrust. De olie is gunstig voor een goed geestelijk evenwicht en heeft een harmoniërend effect.

Dus heb je tijd voor een grote schoonmaak ? Probeer dan deze DETOX massage olie ( ook weer niet als je zwanger bent, sorry). Als je zwanger bent heb ik bij de praktijk passende olie. Ervaar met de DETOX massage olie minder lichaamsklachten door een opgeruimd lijf. Pittige geuren die je meenemen naar een spannende theetuin waar sprookjes bestaan.

Dus kom vooral eens langs om de massage oliën te komen ruiken en ervaren. Je kunt ze binnenkort ook komen bij de buren van Buurtsupermarkt van Thaïs van Waargenoegen. Ben je benieuwd naar een massage maar vind je het nog een beetje spannend ? Dit is wat we gedaan hebben op het gebied van Corona Maatregelen.

Hopelijk tot ziens,

liefs ,

Marielle

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *