Massagehuys , Rust of Movement Matters ?

door | apr 6, 2021 | sustainable | 0 Reacties

massage-gun-en-idee

Geschreven door Marielle kleyn Winkel

06/04/2021

Neemt de masseur zelf ook massages ?

Als masseur wordt me vaak gevraagd of ik zelf ook massages neem. En daarna volgt vaak de vraag waar dan ? Bij het Massagehuys of een geheimzinnige top masseuse ?

Jazeker ontvang ik massages. Deze zijn broodnodig zou ik zeggen. Bovendien vind ik het leuk om in Amsterdam te ontdekken welke (nieuwe) massagestudio”s er te vinden zijn. Gelukkig zijn er in deze stad genoeg fantastische plekken te vinden.

De plekken waar ik destijds masseerde zoals het Massagehuys en Reyn ect boden heel lief tijdens mijn zwangerschap een massage als bedankje aan.

Massages vind ik naast ontspannend ook een belangrijk deel van mijn lichaam onderhouden. Dus ja, ik ben zelf een ware massageholic.

Mijn massage bezoek tips voor Amsterdam zijn deze :

 

Wat een geluk in Amsterdam te wonen. Er is een zeer breed scala aan massagepraktijken ! 

Een subjectieve ervaring getracht om op een objectieve manier te omschrijven

Het zou misschien gek zijn om de salon Movement Matters die ik met heel mn ziel en zaligheid heb opgericht naast andere salons aan te bevelen. Maar ik ga proberen om dit artikel heel eerlijk te schrijven. Dan kun je zelf je afweging maken. Het zal lastig zijn, want het is uiteindelijk een zeer subjectieve persoonlijke ervaring, zo’n massage. Daarnaast heb ik ook bij sommige massage salons zoals het Massagehuys gemasseerd en daar heb ik ook heel hele fijne tijd gehad.

 West Best

Amsterdam West 

Het eerste stadsdeel waar ik mijn Amsterdam avontuur ben begonnen is Amsterdam West. Movement Matters is begonnen in de Spaarndammerstraat bij Ami Spa. Saskia van La Saskia massage bestierde hier een mooie artistieke plek waar veel behandelaren hun ruimte huurden.

 

West kent veel fijne plekken voor een goede massage. In de wijk de Baarsjes waar jong en hip is binnengetrokken kun je op de Jan Evertsenstraat het Massagehuys vinden.

 

Massagehuys 

 

Daar heb ik samen met Mariza gewerkt. Ze hebben een prachtige orginele minimalistische stijlvolle inrichting. Je kunt zien dat de ruimte speciaal op maat is ontworpen. De moderne huisstijl van het Massagehuys zie je ook terug in het interieur. Je vind er huisgemaakte massage olie en passende thee bij de verschillende soorte massage.

 

 • Voordeel : Er is vaak wel een plekje te vinden. Rustgevende inrichting. Heerlijke warme olie. Grote hoeveelheid thee. Goede verhouding prijs/kwaliteit.

 

 • Nadeel : Veel verschil in kwaliteit in het masseren van de verschillende masseurs. Je hoort de andere masseurs en klanten spreken in de ruimtes.

 

La Saskia Massage

 

Zonder Saskia van La Saskia Massage had ik waarschijnlijk niet zo snel de stap gemaakt om helemaal voor mijzelf te beginnen. Naast mij heeft ze vele andere masseurs geholpen om te groeien. Ze is een eigengereid persoon die zelf durft te denken. Ze heeft ook een kunstenaarsgeest. Dat kun je ook zien in haar massageplek. Je ziet er allerlei bijzondere objecten. Een gesprek met haar zal dan ook bijzonder zijn. Ze laat zich elk jaar bijscholen vandaar dat ze een breed scala aan massages aanbied.

 

Daarnaast heeft ze ook een prettige massagetafel voor zwangerschapsmassage. Check it out !

 

 • Voordeel : Geen lopende band werk. Orgineel mens, orginele plek en maatwerk. Zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Verkozen tot 10 beste salons volgens Paroollezers

 

 • Nadeel : Salon aan huis, als dat een nadeel kan zijn. Wellicht met deze reden niet altijd plek ?

 

ITM Thai Hand

 

Eigenlijk een goede plek om te leren masseren. Maar wist je dat je hier ook een goede Thai Massage kan ontvangen ? Diegene die hier behandelingen geven hebben uitgebreidde kennis van de Thaise ( en Chineze ) geneeskunst.

 

 • Voordeel : omgeving lijkt op een Thaise Tempel. Veel kennis en specialisme.

 

 • Nadeel : een massageplek is niet altijd beschikbaar omdat er normaliter ook curssusen worden aangeboden.

 

 

 

 

Check ook even welke producten de diverse massage salons gebruiken. 

Wil je goede Deep Tissue ervaren ? 

Amsterdam Centrum 

In dit gedeelte van Amsterdam zijn normaal gesproken veel toeristen te vinden. Met deze reden vind je vooral in dit district veel massageplekken in de hotel en welnesscentra. Persoonlijk zou ik in dit stadsdeel gaan voor een salon aan huis, of een behandelaar die een wat kleinere salon heeft.

Heb je zin in een Deep Tissue Massage ?

Mijn tip is :

Pura Energia Massage van Fabio. Deze  lieve sportieve braziliaanse man weet perfect hoe hij stevig druk op een weloverwogen manier kan inzetten. Echt een aanrader. De ruimte ruikte ook super lekker.

 • Voordeel : Echt stevige druk op de juiste plaatsen. Aardige, vriendelijke masseur.
 • Nadeel : Misschien minder eigenzinnige inrichtig. Het is wel erg schoon, en heel erg zen.

 

 

Noord gestoord 

Amsterdam Noord 

Dit stadsdeel ken ik inmiddels wel wat meer op mijn duimpje. Voorlopig ga ik hier ook niet meer weg.

Eerlijk gezegd laat ik mezelf nu het meest bij Movement Matters masseren bij mijn collega’s. Voordat Sebastiaan bij Movement Matters kwam masseren was ik echt fan van zijn massages. Per ongeluk ontdekte ik hem op Treatwell. Hij masseerde aan huis en geeft holistische ontspanningsmassages. Het was echt een bijzondere ervaring. Het valt lastig met woorden te omschrijven. Zeker is wel dat de massages verder gaan dan het “technische” gedeelte. Je wordt veel verder geraakt dan het stoffelijke wat op de massagetafel. Laat ik het dan maar zo zeggen. Het heeft me dan ook enorm blij gemaakt dat hij voor Movement Matters wilde masseren. Vanaf midden Mei masseert hij ook op de maandagavond en zaterdag.

Sommige masseurs zijn zo bescheiden

Verder zou ik ook Cleo aanbevelen. Hij behandeld bij Rumah Yoga. Hij is echt een master. En doet daar dan heel bescheiden over. Je zou bijna zijn massages twee keer willen boeken. Eén keer om te ondergaan en eén keer om te aanschouwen. Zijn bewegingen zijn bijzonder gracieus en je ziet dat hij zijn kennis van martial arts inzet.

 • Voordeel : Ontzettend kundig, orginele strekkingen in zijn massages, heel sociaal en vriendelijk.
 • Nadeel : Er is niet altijd adhoc plek. Van te voren bedenken dat je een massage wenst.

 Ken je healing people al ?

Graag zou ik nog een massage bij Massage Marin uitproberen. Ze staat met haar salon (met de de nieuwe naam) Healing People ook in de top tien van de best verkozen salons volgens lezers van het Parool. Ik heb me ook laten coachen door haar ( tip!). Het is erg inspirerend om te zien hoe ze zo iets moois heeft opgebouwd. Chapeau. Maar ik kan dus (nog) niets zeggen over hoe de massages en behandelingen daar zijn.

Ik verwijs vaak wel door omdat ze een goede naam heeft en het gemakkelijk is om er een afspraak te maken en ook in Amsterdam Noord zit.

 

massagehuys

Minimaal een uur massage

Verder zou ik je graag nog de volgende tips willen meegeven. Uiteraard begrijp ik dat je soms ook een bepaald budget hebt wat je wilt en kan uitgeven aan onderhoud en zelfzorg. Toch zal je lichaam en geest over het algemeen meer vervuld zijn als je niet op budgetjacht gaat qua massages.

In het verleden trapte ik er ook wel eens in. Even ergens een half uurtje een massage. Toch vond ik dan nooit wat ik zocht. Ontspanning en wat repair voor mn lijf.

Ook is het fijn als er de tijd voor je wordt genomen en er geluisterd wordt naar je wensen.

Mijn tips :

 1. – Ga minimaal voor een uur massage. Vanaf een uur treed meestal diepere ontspanning in.  Liever zelfs 90 minuten als je de tijd hebt. Ik snap het geld aspect, daarom proberen we het ook behapbaarder te maken met abonnementen.
 2. – Ga eens rustig na bij jezelf waar je nu echt behoefte aan hebt ? Kijk of je de salon kunt contacteren of je bij hen aan het juiste adres bent ?
 3. – Check of de masseur/masseuse nog plezier in zijn of haar werk heeft 😉
 4. – Vraag tips mensen die vaak een massagesalon bezoeken
 5. – Vraag tips aan masseurs, waar gaan zij heen ?
 6. – Wat zeggen de eerste 20 seconden als je naar de website/insta/fb/treatwell pagina kijkt ?

Ps. Kwaliteit kost vaak nu eenmaal geld. De salons die misschien wat duurder zijn gebruiken net als ons biologische huisgemaakte olie, goede handdoeken, betalen de masseurs goed uit ect.

 

Hopelijk kun je een goede keuze maken om een weldadige massage of behandeling te ontvangen. Natuurlijk ontvangen we je met open armen. Wie weet kun je een keer kijken bij de andere salons zoals het Massagehys. Maar het meest blij ben ik als je gewoon goed geholpen voelt. Waar dat dan ook mag zijn.

Fijne dag.

 

 

 

Related Articles

Related

Duurzame sinterklaascadeaus

Duurzame sinterklaascadeaus Steeds meer mensen kiezen voor de feestdagen verantwoord en bewust voor geschikte cadeaus. In plaats van spullen wordt er ook steeds meer gedacht in ervaringen. Anderen kiezen voor handgemaakt spul. Mijn lief is al jaren voorstander net als...

Lees meer

Vakantie 2021 in Amsterdam

Vakantie 2021   Wat een jaar. Is dit jaar voor jou ook voorbijgevlogen terwijl de dagen soms stroperig traag gingen ? Voor mij wel in elk geval.   Tijd had nog nooit zoveel vele gezichten als de voorbije periode. Zelf ben ik net terug in Amsterdam van een...

Lees meer

Leuke moederdag cadeaus

Leuke moederdag cadeaus aan het zoeken ? Eigenlijk lijkt alles te klein om soms te duiden hoe dankbaar we zijn voor onze moeder. Althans zo voelt het zo mij. Mijn moeder is zoals een berg. Rotsvast , onverwoestbaar en evenwichtig. Daar kan ik nog wel wat van leren ;)...

Lees meer
Follow Us

Join

Subscribe For Updates & Offers

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Movement Matters ? Schrijf je dan hier in. 

Follow Us

Duurzame sinterklaascadeaus

Duurzame sinterklaascadeaus Steeds meer mensen kiezen voor de feestdagen verantwoord en bewust voor geschikte cadeaus. In plaats van spullen wordt er ook steeds meer gedacht in ervaringen. Anderen kiezen voor handgemaakt spul. Mijn lief is al jaren voorstander net als...

Vakantie 2021 in Amsterdam

Vakantie 2021   Wat een jaar. Is dit jaar voor jou ook voorbijgevlogen terwijl de dagen soms stroperig traag gingen ? Voor mij wel in elk geval.   Tijd had nog nooit zoveel vele gezichten als de voorbije periode. Zelf ben ik net terug in Amsterdam van een...

Leuke moederdag cadeaus

Leuke moederdag cadeaus aan het zoeken ? Eigenlijk lijkt alles te klein om soms te duiden hoe dankbaar we zijn voor onze moeder. Althans zo voelt het zo mij. Mijn moeder is zoals een berg. Rotsvast , onverwoestbaar en evenwichtig. Daar kan ik nog wel wat van leren ;)...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *