Mijn wens voor nieuwjaar en alle dagen die daarop volgen

Hoe was 2018 ?

Nieuwjaar komt er aan. Voor mij staan deze weken altijd in het teken van contemplatie en bezinning. In de uurtjes dat ik niet masseer maar wel in de praktijk ben mijmert mijn hoofd er op los. Soms schrijf ik overpeinzingen op en soms waaien de gedachtes weer voorbij. Hoe zijn deze weken voor jou en waar denk jij over na ?

 

2018, wat een jaar ! Twaalf maanden terug voelde ik niet de rust om te zitten op een stoel en naar mijn gedachtes te kijken. De jongste Kik was anderhalve maand oud. Ik voelde me een lopend melkpak die een onzichtbare navelstreng-band had met haar zoon. Enerzijds dwarrelden gelukshormonen door mijn buik en voelde ik me uitermate gezegend, anderzijds voelde ik onrust omdat ik graag ook aandacht wilde geven aan mijn kind ‘Movement Matters’.

Nieuwjaar

nieuwjaar

In het najaar van 2018 was ik net neergestreken aan de Papaverweg 46 in Amsterdam Noord. Geen idee of de klanten van Amsterdam West mee zou gaan. Geen idee hoe het zou lopen in Noord. Een jaar later kan ik alleen maar vol dankbaarheid en een beetje ongeloof kijken naar hoe goed het gaat. Inmiddels helpen Mirjam en Mirte mee als behandelaren. En wat veel interessante, leuke, lieve mensen die dagelijks bij Movement Matters komen om een stukje ontspanning te ontvangen. Zelf ontvang ik ook ontspanning door te mogen masseren. Dankjewel dus voor je komst! Op naar veel nieuwe mooie ontmoetingen en momenten in het nieuwe jaar. Maar eerst kerst… 

Tijdens de feestdagen heb ik de agenda van de praktijk dichtgezet om de dagen te kunnen vieren met vrienden en familie. Een dierenleed vrije kerst wordt het , met onze unicorn-onesie aan. Ik kan me ook voorstellen dat door de verwachtingen die om deze dagen hangt het juist stressvol wordt.. Daarom ben ik wel benieuwd …. hoe vier jij de feestdagen  ?

Hoe vier jij Nieuwjaar ?

en hoe kom je ontspannen deze dag door + 3 tips ?

Het is natuurlijk gewoon maar een dag. Toevallig ooit een afgesproken moment in de Gregoriaanse jaartelling. Toch is het fijne van dit afgesproken moment dat tijd waarde krijgt, meer gewicht en meetbaar wordt. Je kunt plannen maken voor die tijdsduur en je kunt die plannen ook weer allemaal in de prullenbak gooien. Er wordt wel eens gezegd dat de manier waarop je Nieuwjaar viert veel gaat zeggen over het komende jaar. Geen idee of dat waar is, maar het meest ontspannen lijkt mij om het vieren zonder dat je verwacht dat het geweldig wordt.

Dus 1e tip :

  1. Vier Nieuwjaar zonder dat je verwacht dat het geweldig wordt. 

Volgens mij is het ook fijn deze dag te vieren met dingen die je fijn vind om te doen. Als je normaal geen feestbeest bent , zou ik vooral niet daar een druk feest gaan. En als je oliebollen irritant vind zou ik daar vooral niet voor gaan. Als je blij wordt van een skippyballenrace in de straat lijkt mij dat een puik plan of cake’s bakken voor alle bovenburen. Misschien wil je gewoon wel de hele tijd je kinderen knuffelen en stickers op je hoofd plakken. Of in je eentje de ‘Ontdekking van de hemels lezen’. Lijkt me hemels trouwens.

2e tip :

2. Doe met nieuwjaar iets wat je graag doet. 

Als je vrij bent op deze dag en je vind dat fijn is dat mooi. Maar als je het leuker vind om te werken, zou ik dat vooral doen. Misschien wordt anders dit wel de dag dat je ook begint met het /schrijven van een boek/werken aan een meesterrecept / openen van een prachtig webwinkeltje / programmeren van een ultrafijne app. Stel je bent in het bezit van een auto en je weet het echt niet meer….

dan zou ik rijden naar Berlijn. Dompel jezelf onder in de gekheid en drink een drankje op de waanzin.

3e tip :

3. Koop een kaartje voor de Wilde Renate in Berlijn. 

Wat is jouw wens voor 2019 ?

Als je dan toch bezig bent om verwachtingsloos die feestdagen in te gaan is het wel leuk als contradictie om na te denken over het komende jaar. Wat is je wens voor 2019 ? Wil je een intentie zetten voor het komende jaar ?

nieuwjaar

Wat is mijn wens ?

Ik ben al zo ontzettend blij met hoe het met ‘Movement Matters’ gaat. Veel tevreden klanten en dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden hoop ik. Mijn wens is dat ik bij kan dragen aan de algehele gezondheid van ieder die komt en dat ik wat ontspanning kan brengen. Ik ben ervan overtuigd dat deze ontspanning door sijpelt in alle lagen van je leven. Meer ontspanning zorgt voor een andere houding in je relationele sfeer, in je werkomgeving en interactie met anderen om je heen. Misschien ben ik wel een enorme idealist. Maar mijn droom is dat ik in de supermarkt op Mosplein loop en ik geen geagiteerde stemmen hoor wanneer iets wat langer duurt dan verwacht. Of dat iemand lachend plaats maakt op de pond, zodat jij er nog bij kan in de spits. Of dat je je partner complimenteert omdat je zelf zo blij wordt om dat te doen.

Ik hoop dat ik mijn massages nog meer op maat kan maken door verder te blijven studeren in zowel de Oosterse geneesleer en de Westerse geneesleer. Daarnaast hoop ik meer te leren over de werkzame kracht van kruiden en te kijken hoe ik meer rust en ruimte kan brengen, door bijvoorbeeld een extra behandelkamer waar je kunt blijven liggen…

Ben je in de buurt ? Kom dan eens langs om te kijken en te spreken over hoe ik ( of Mirjam en Mirte ) je het beste kunnen helpen. 

Liefs !

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *