Massagebehandeling omvat het manipuleren van zachte weefsels, zoals spieren en pezen. Met de handen wordt de bloedcirculatie verbeterd en spierspanning verlicht. Vaak merk je dat je algehele gevoel van welzijn veranderd.

Massagebehandeling door een massagetherapeut, fysiotherapeut, of andere gediplomeerde gezondheidswerker is typisch voor mensen die aanhoudende pijn en stijfheid in de nek hebben.

Nek pijn therapie

Massage therapie als manier om chronische nekpijn te behandelen?

Er zijn veel verschillende stijlen van massage. Elk stijl kent zijn eigen reeks technieken. Soms varieert de pressie en het tempo. Dan wel maakt men gebruik van hulpmiddelen. Vaak behandeld men verschillende omliggende delen van het lichaam. Omdat deze gebieden allemaal met elkaar te maken hebben. Dus kijk er niet van op als iemand ook je rug masseert bij nekpijn.

Hieronder volgen twee van de meest voorkomende methoden van massage bij nekpijn:

In de westerse maatschappij is Zweedse massage het meest populair. Deze is vooral gericht op lange, gelijkmatige strijkingen in de richting van de bloedstroom naar het hart. Knedende en wrijvende handelingen zijn mogelijke aanvullingen. Zweedse massage heeft vele doelen, waarvan er een is ontspanning over het hele lichaam teweeg te brengen.

Deep Tissue massage werkt op de diepste niveaus van de spieren en het bindweefsel met langere strijkingen en wrijving. Deze massage kent veel verschillende classificaties, gebaseerd op de methoden en ideologie├źn van de therapeut. In tegenstelling tot Zweedse massage, concentreert deze massage zich vaak op een specifieke plaats van hardnekkig ongemak.

Er zijn verschillende vormen en varianten van massage. Sommige massagetherapeuten gebruiken bijvoorbeeld bepaalde oli├źn of andere geuren voor aromatherapie, wat kan helpen bij ontspanning en plezier.

De werkzaamheid van massagetherapie

Van nekmassage is in bepaalde studies aangetoond dat het helpt bij ongemak en bewegingsbereik van de nek, vooral wanneer het gedurende vele weken een paar keer per week door een deskundige wordt uitgevoerd.

Terwijl sommige studies hebben aangetoond dat massage kan helpen bij pijn en stijfheid in de nek, hebben andere dat niet. Wat de zaak nog ingewikkelder maakt, is dat er veel verschillende vormen van massagetherapie zijn en dat het beoordelen van de manier waarop massagetherapie wordt toegepast een uitdaging kan zijn, waardoor het een moeilijke behandeling is om te onderzoeken. Wel is duidelijk uit wetenschappelijk onderzoek naar voren gekomen dat aanraking helpt !

Belangrijk is om altijd eerst met een massagetherapeut te overleggen voordat je kiest voor een specifieke massage. Een massagetherapeut zal jouw lichaam kunnen aanvoelen en weet op basis daarvan welke massage het beste werkt voor jouw specifieke klachten.

Heb je tips of advies nodig? Neem dan gerust contact met mij op, ik denk graag met je mee!