Massage : Noodzakelijk of een luxe ?

Geschreven door Movement Matters

29/12/2020

Een deel van mijn familie ziet massage nog steeds iets als een Luxe behandeling merkte ik tijdens Kerst. Iets wat je ondergaat als je bij de sauna bent, of misschien op vakantie in een wellness resort. Sinds ik in mijn twintiger jaren Azië heb bezocht zie ik massage meer als iets wat je doet om je lichaam te onderhouden. Iets noodzakelijks. Gezond eten, beweging, ontspanning staan vaak in het rijtje bij mensen voor een vitale levensstijl. En daar mag massage zeker niet in ontbreken. Het is noodzakelijk onderhoud en je hebt even een moment om stil te staan bij je algehele gesteldheid.

noodzakelijk

De vraag naar massage neemt toe

De laatste jaren merk ik dat de vraag naar massage alleen maar toe neemt. Met name in de randstad is dit te merken. Movement Matters is gevestigd in Amsterdam. Hier merk je dat de laatste jaren steeds meer bezoekers komen met stressverschijnselen. De druk lijkt het laatste jaar alleen maar opgevoerd. Stress van het thuiswerken en kinderen ondersteunen met schoolwerk. Onzekerheid over financiële situatie of over de gezondheid van jezelf of je naasten. Daarnaast vinden veel werkzaamheden online af. De rug, nek en schouders krijgen meer te verduren. Daarnaast betekent het nog meer prikkels via het digitale verkeer. Meer verlichte schermen wat vaak weer een verminderde nachtrust betekent.

Direct na de eerste lockdown merkte ik hoeveel massagebezoekers het zwaar hadden gehad. Vele ballen waren de lucht in gehouden, en zonder al te veel rust en ontspanning. Massage werd opeens nog meer een noodzakelijke behandeling. Ik was dan ook zo opgelucht en blij toen de cijfers ok genoeg waren voor een opening van de contactberoepen. Niets liever dan dat wilde ik en mijn collega”s mijn handen inzetten om verlichting te brengen.

Onrust bestrijd je niet met denken , maar met rust

noodzakelijk

Waar zorgt massage voor ? Is het noodzakelijk ?

Waarom is een massage noodzakelijk onderhoud voor je lichaam en geest ? Een massage zorgt voor een afgebakende tijd die je reserveert om helemaal niets te doen en te rusten. Het zorgt ervoor dat bindweefsel los blijft en dat de doorbloeding goed gestimuleerd wordt. Afvalstoffen worden het lichaam uitgewerkt en je hormoonhuishouding komt weer meer in balans. Daarnaast wordt je immuunsysteem verbeterd. Erg belangrijk in deze tijd. Ik hoop dan ook dat we in de nabije toekomst weer aan de slag mogen. Of dat mensen leren om elkaar een goede massage te geven 😉

Massage in plaats van een nieuwe broek ?

Ik denk dat veel mensen wel beseft hebben afgelopen periode dat artikelen zoals een nieuwe jurk, broek of dure auto niet bijdragen aan je gezondheid en welbevinden. ( Misschien heb je wel een opleving van korte duur door de dopamine die een aankoop veroorzaakt.) In zoomgesprekken zien mensen meestal je bovenkleding. Dus investeren in een dure broek hoeft ook even niet 🙂 Je ziet in geweldige massagesalons in San Fransisco en LA al een tijdlang dat daar massage abonnementen worden verkocht. Ik ben trouwens erg van “The NOW”. Mocht je daar ooit zijn. Check it out. Maandelijks onderhoud doormiddel van massage is daar voor sommige mensen een normaal gegeven.

Your body is the greatest instrument you will ever own

( p.s “own” is hierbij discutabel 🙂 )

Massage als preventief noodzakelijke hulpmiddel

In veel landen is de gezondheidszorg niet zo goed als de onze. Het is voor veel gezinnen niet mogelijk om zomaar naar de huisarts of het ziekenhuis te gaan. Vaak wordt dan massage ingezet als preventief en noodzakelijk middel om de gezondheid goed te houden. Een dagelijkse massage van de kinderen of ouderen is op sommige plekken in Azië echt niet vreemd. Het is ook een manier van contact leggen. Je weet pas echt hoe het met iemand gaat als je als je weet hoe het met iemands lichaam gaat. Dat is mijn mening. Het lichaam liegt niet, en pas dan is er wezenlijk contact. Alleen daarom wens ik zo graag dat we binnenkort weer aan de slag mogen.

Lichaamswerk is noodzakelijk. Juist nu

Anderen helpen door middel van lichaamswerk vervult me. En ook dan weet ik hoe het gaat met de mensen om me heen. In dit geval veelal Amsterdam Noord.

Ik hoop dat het je goed gaat. Hopelijke mogen we je weer na de strenge lockdown ontvangen. Met open zachte sterke handen

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *