Oase in de randstad

Sinds twee dagen loop ik weer rond op Amsterdamse straten, na een vakantie in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Ik verwonder me over de intensiteit van de stadsgeluiden en hoekige vormen van de gebouwen om me heen. Iedereen die een omgeving met veel bomen weer inruilt voor een stedelijke omgeving kent dit wel. Je voelt je spieren wat meer aanspannen en wellicht klopt je hart wat sneller. Meer verkeer om je heen om rekening mee te houden.

..maar ik weet dat er een fijn plekje is om naar terug te keren. De oase in de randstad. Mijn eigen massageplekje : Movement Matters. Weinig geluiden daar, en alles met zachte kleuren en veel natuurlijke materialen. Ik wordt altijd rustig als ik daar ben. Ik hoop diegene de we mogen masseren ook.

Oase zoektocht in Amsterdam Noord

Nu onze oudste voor het eerst naar school gaat wil ik daarbuiten zoveel mogelijk rust bieden aan haar en haar peuterbroertje. Het liefst vertoef ik in de buurt en op plekken met bomen, water en weinig verkeer. Wat zijn mijn favoriete plekken ? Misschien kan ik hier ook wel bekennen dat ik toen Movement Matters net open was ik ook wel eens een uurtje op de massagetafel ging liggen en lag te mijmeren.

Moestuinen bewonderen bij NoordOogst

Op warme dagen mijn favoriete hang-out omdat er 1 van de grootste natuurspeeltuinen van Amsterdam Noord is. Een soort speelvijvertje is er ook waar de mini’s dan verkoeling kunnen zoeken. Ondertussen kun je de wijngaarden bewonderen en zien hoe diverse buurtbewoners, groene ondernemers en vrijwilligers prachtige duurzame projecten hebben opgezet. Erg inspirerend vind ik.

Eerlijk gezegd zou ik graag daar mijn handen uit de mouwen willen steken. Het zou best kunnen zijn nu de kinderen iets ouders zijn dat daar tijd voor komt. Een aanrader schijnt ook om daar eens een overnachting te boeken in de vlindertuin. Stiekem dagdroom ik over een massage boomhut daar ergens in 1 van de boomtoppen.

Bij NoordOogst kun je veel leren maar ook ontspannen wat eten en drinken. Zeker ook met het gezin.

oase in de stad

Sterren kijken in Waterland

Laatst fietste ik met Mirte achter de volkstuintjes door Waterland. Het schemerde en de lucht kleurde prachtig oranje en roze. Niet veel later werd het donker en kon je de sterren zien flonkeren. Het geluid van kikkers en een avondlied van de vogels. Bizar dat zo grenzend aan de stad je de weidsheid van het grasland kan ervaren. In de verte oude stolpboerderijen en schattige beekjes. Romantisch sterrenkijken of een meditatiesessie , dat kan hier !

Oase in de randstad

Picknicken in het Vliegenbos

Vaak ga ik koffie drinken bij het stadsstandje van het de sociale stichting en groene haven van de Verbroederij . Ook zij hebben een moestuin 🙂 en hebben allerlei leuke buurtinitatieven. Vlakbij is het Vliegenbos in Amsterdam Noord ook te vinden. Daar zijn prachtige bomen, watertjes en de woonboten er om heen hebben mooie bouwwerken in het bos gebouwd. Ook zijn er wat geitjes te vinden. Wil je tot rust komen en ook een goed gesprek voeren ? Dan zou ik gaan picknicken aan het water in het Vliegenbos en naar de bomen staren.

Oase in de randstad

Bekijk beelden van een fluisterende stad

De hoofdstad lag er door de corona maatregelingen verlaten bij. Regisseur Jerom Fischer (31) en stadsdichter Gershwin Bonevacia (26) maakten, mede in ­opdracht van Het Parool, de film Fluisterende stad. Een poëtische ode aan Amsterdam in pauzestand. Prachtig vind ik.

Saskia van La Saskia Massage initieerde ook een mooi beeld in deze tijd. Ze vroeg of ik een vrije improvisatie kon doen op het Centraal Station van Amsterdam. Dit is ingestuurd voor Corona in de Stad van het Stedelijk Museum.

Verder in Amsterdam…

Bij het Rijk van de Keizer zijn er ook rustige plekjes bij het vijvertje te vinden. Of als je verder richting de Bretten en verder door naar Houtrak fietst zijn er ook tal van rustige plekjes te vinden aan het water.

Ps. De laatste zondag van oktober is het de dag van de stilte. Je kunt dan meelopen stiltewandelingen en diverse andere activiteiten.

Ps. Pakhuis de Zwijger organiseert ook buurtontmoetingen in stilte in Amsterdam nieuw-west.

Ps. En Rumah Yoga organiseert als onderdeel van stadsverlichting ook meditatieavonden. Vaak op zondag.

Heb je tips of wil je langskomen voor een ontspannen massage ? Leuk ! Kijk hier voor ons aanbod.

Liefs Marielle

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *