Over Mirjam Overeem 

17 jaar heb ik als verpleegkundige samen bijzondere collega’s kunnen en mogen werken en rondsnuffelen in de westerse gezondheidszorg. In deze periode heb ik ontzettend veel van mensen, ziektes en aandoeningen, situaties en het effect hiervan op hun levens kunnen ervaren. Een ontzettende verrijking en interessante periode in mijn leven, met op zijn tijd ook heftige en zware momenten. Zes jaar geleden kwam ik door Burn-out achtige klachten in combinatie met een te snel werkende schildklier zelf in een situatie waarin ik hulp nodig had. In de reguliere “westerse” gezondheidszorg vond ik, op één heel lieve en kundige collega na, niet de hulp waaraan ik op dat moment zo’n behoefte had. Mijn eerste fijne ervaring vond ik bij holistische massages en op een in oorsprong nog dieper niveau ervaarde ik Shiatsu.

Vrijwel direct na een aantal Shiatsu behandelingen startte ik met de 4-jarige Zen Shiatsu opleiding gericht op de Oosterse geneeskunde en het Oosterse mensbeeld. Lichaamswerk heeft voor mij de weg geopend naar bewustzijn, transformatie op een eerlijke, directe en intense wijze. Ik volg nu de weg van mijn handen….

Shiatsu-behandeling-movement-matters