Over Moira Mirck

Moira Mirck

 

Van kinds af aan is Moira bezig met muziek en dans, en laat ze zich leiden door intuïtie, daar waar ik geraakt wordt en waar ik m’n gevoel kan laten klinken. Soms impulsief maar altijd met heel mijn wezen. De Lomi Lomi past bij mij.

 

Mede door mijn studie moderne dans aan de HKA, Hatha yoga opleiding en jarenlange beoefening van Iyengar yoga, naast de muziek-tak die er met mij groeit, ken ik het menselijk lichaam van binnen als m’n broekzak. Doordat ik ook zingend door het leven ga zijn mijn massages vol aandacht en gericht op jouw welzijn.

Na lange omzwervingen door Europa kwam ik in Zwitserland in aanraking met de Hawaiiaanse Lomi Lomi massage. Ik was diep geroerd en wist wat mij te doen stond. Terug in Nederland ben ik mij direct gaan verdiepen, in de tempel style Lomi Lomi zoals het naar het westen is gebracht door Kahu Abraham Kawaii.

Het lichaam wordt gemasseerd met de onderarmen en handen, in lange, vloeiende bewegingen. De koesterende en respectvolle massagebewegingen weerspiegelen de indrukwekkende Hawaiaanse natuur, waar de eilandbewoners een sterke verbinding mee voelden. De unieke combinatie van aandachtige aanraking, intentie, gebed (pule) en afwisselende strijkingen in combinatie met de adem, maakt dat je in een diepe ontspanning geraakt en dat het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.