Meer energie

Shiatsu helpt om je energiehuishouding en gezondheid te verbeteren. Misschien heb je de naam van deze manuele behandelmethode wel eens horen vallen. Of het kan zijn dat je al eens een Shiatsu behandeling hebt ondergaan. Dan ben je het vast me eens dat deze drukpuntmassage wonderen kan verrichten.

Ik heb me zelden zo opgeladen gevoeld als na een massage waarbij acupressuur wordt gebruikt. Net zoals acupressuur worden specifieke punten van het lichaam gestimuleerd. In de oosterse geneeskunde wordt gedacht dat storingen van het lichaam zich openbaren in het netwerk van energetische kanalen ( meridianen ) waar de levensenergie doorheen stroomt.

Shiatsu-behandeling-movement-matters

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

De punten corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. In het begin van de 20ste eeuw is Shiatsu ontstaan. Als oudste van het gezin wilde Japanse  Tokujiro Namikoshi zijn moeder graag helpen bij de pijn in haar lichaam. Zijn techniek om de pijn te verlichten noemde hij Shiatsu. Een mooie uitspraak van hem is :

‘ The heart of Shiatsu is like mothers love. Pressure of the fingers causes the spring of life to flow. ‘

Nu ook Shiatsu bij Movement Matters

Sinds kort zijn er twee Shiatsu behandelaren bij Movement Matters in Amsterdam Noord.

Bij Mirjam Overeem en Mirte Simons kun je terecht voor deze heerlijke Shiatsu behandeling en Shiatsu massage. Goed om te weten is dat de Shiatsu behandelingen van Mirjam bij de meeste zorgverzekeringen gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Shiatsu-in-Amsterdam-Noord

Wil je als vaste klant voordeel verdienen ? Lees dan Waarom je als vaste klant zoveel voordeel verdiend.