Tour du’ Noord

Amsterdam – een tour door het Noorden

Er wordt gezegd dat Amsterdam Noord net een dorp is. Zo voelt het ook vaak. Veel groen en ruimte en in veel tuinwijken is er een groot samenhorigheidsgevoel. Zelf ben ik hartstikke import, want mijn geboortegrond ligt in Brabant. Toch voel ik me ontzettend thuis hier in dit stadsdeel van Amsterdam.

En wat een feest om zo dichtbij huis te kunnen werken met de praktijk van Movement Matters. Veel klanten vanuit Amsterdam West blijven komen naar de praktijk in Noord. Sommigen combineren het met een bezoekje aan andere leuke plekken.

Tips voor Amsterdam Noord

Mocht je zelf minder bekend zijn in Amsterdam-Noord , heb ik hier een paar leuke tips voor je. Leuk om na of voor je geboekte massage te doen  :

Als je van het ‘buikslotermeer’ pondje stapt en rechtdoor fietst kom je al snel in de gezellige ‘Van der Pek-straat’. Daar vind je middenin aan de linkerkant : Boekenwinkel ‘Over het water’ .  Maak een praatje met de eigenaresse Lot. Ze weet alles over de mooiste boeken. Volgens mij kan ze zelfs de boekenhater aan het lezen krijgen. Doordat ze zo aanstekelijk over de boeken kan vertellen kom je thuis met het perfecte boek. De boekenwinkel zit trouwens recht onder mijn huis. Dit is zo’n boekenwinkel in Amsterdam waar ook leuke leesclubs worden gehouden en allerhande activiteiten. Echt een aanwinst voor Amsterdam Noord

Duurzame winkel in Amsterdam Noord

Een stukje verder aan de ‘Van der Pekstraat’ zit Recycle Kid : Ook een te gekke plek. De eigenaresse Marije wil een tegengeluid bieden aan het feit dat er zoveel nieuw kleding wordt gekochten daardoor ook wordt geproduceerd in lage lonen landen. Ikzelf kom er erg graag om voor Bo en Kik te kijken. Als je onder de hormonen zit kom je er niet meer weg.

Als je links richting ‘NDSM’ fietst kom je op de Papaverweg. Daar zit ook mijn massagepraktijk ‘Movement Matters’. Als buren heb ik lunchplek : Waargenoegen. Leuke eigenaresse Thaïs die overheerlijke tortilla maakt en als je daar je koffie drinkt krijg je een dadel aan je koffielepel. Dat ziet er heel gezellig uit.

Mocht je in de avond een massage nemen en je hebt daarna nog zin in een feestje…

sexyland-massage-in-noord

Ga dan naar Sociëteit Sexyland , het is eigenlijk een kunstproject met 356 verschillende eigenaren. Soms is er gewoon een maf feestje met oldschool house of een Katten Bar Mitswa. Of ga naar Beats on the boat, een maandelijks terugkerend muziekevent op 1 van de boten van de Ceuvel. Dean , een vriend van me, organiseert het. Fantastisch om op éen van de boten van de Ceuvel muziek te luisteren van uitmuntende muzikanten.

Als je met zijn tweeën bent gekomen voor een duo-massage is het misschien leuk om uit eten te gaan bij Hotel de Goudfazant of Coba. Die laatste is echt ontzettend populair in Amsterdam. Even reserveren van te voren. Mijn vriend en ik zijn er een paar keer geweest. En altijd weer waanden we ons in magisch Mexico. En dan denken we heel even dat het leven ook eigenlijk een soort gekke Mexicaanse grap is..

 Beats-on-the-boat-massage-in-noord

Dus, pak die pond en ontdek het hoge noorden 🙂

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *