Wat geef jij met kerst ? Lees hier wat je beter kunt geven als kerstcadeau dan skisokken en een slechte roman.

Volgens psychologen dien je voor een gelukkig leven ervaringen te kopen in plaats van materiƫle zaken. Ervaringen zijn uniek. Bovendien helpt onze herinnering om de ervaring nog mooier te kleuren door de jaren heen. Dus over tien jaar wordt er met nog meer veel plezier terug gekeken om de mooie ervaring die je cadeau hebt gegeven.

Vakantie in eigen woonplaats

Een hele leuke kerstcadeau tip is bijvoorbeeld om een vakantie in eigen woonplaats aan te bieden.

Ontmoet elkaar bij een afzichtelijk meet-up point en lees in de gehaalde reisgids waar je echt moet zijn geweest. Verstop je geld in een reisportemonnee om je buik. Maak foto’s van standbeelden en loop een paar kerken binnen. Neem de bus naar een onbekend deel van je woonplaats. Stuur een kaartje met teksten over het weer naar je vrienden. En ga dan in de avond op kroegentocht met een bezweet t-shirt aan en versier een paar locals uit je straat.

kerstcadeau movement matters

De ander als een kerstcadeau laten inpakken

Gisteren waren met mijn vriend en ik en de kinderen mallotig aan het dansen in de woonkamer. Het leek wel de enigste remedie tegen de jengel ochtend. Totdat ik een ander medicijn tegen de rampspoed ochtend vond. Ik besloot mijn dochter van twee in de yogamat te rollen. Ze vond het erg prettig, zo als een worstje op de grond te liggen. Daarna hebben we onszelf om de beurt strak in de yogamat gerold. En het zorgt werkelijk waar voor een heel ontspannen gevoel. Het moet dan ook heerlijk zijn om je als een cadeautje te laten inpakken met allerlei doeken met een kerstlintje er om heen. Mocht je houden van een ietwat onconventioneel cadeau zou ik dit beslist aanraden. Pak de ander in, zet een kalm gitaarmuziekje op. Succes verzekerd ! In Japan wordt het zelfs als therapie aangeboden. Dit is wellicht wat minder Wabi Sabi šŸ˜‰Ā 

Een grown-up poƫzie album

Vraag een paar kennissen of vrienden om iets liefs te schrijven over die persoon. Of desnoods een gedichtje, van prachtige poƫzie tot van internet geraapt fout. Fraai het boekje op met mooie plaatjes uit boeken uit de jaren 80. Draag een paar gedichten uit het boekje voor met mooi kaarslicht en doe iets met glitters.

kerstcadeautip movement matters

Zoals een peuter voor een dag

Dit cadeau lijkt me zelf heerlijk, misschien ook wel omdat ik nu aan de andere kant sta met twee onder de drie. Leg de ander voor een dag in de watten. Diegene hoeft niets zelf te doen. Zoals een babytje dus. Maak s’ochtend eten en zoek kleren uit voor diegene. Draag de ander de trap af, en rij hem of haar rond in een kar. Eet alleen maar koekjes in de ochtend, en de ander mag onmogelijke wensen stellen en vooral in herhaling vallen. Lees wat boekjes voor, kroel door de haren en beloof vooral dat je die middag nog een konijn gaat kopen.

kerstcadeautip movement matters

Massage cadeau

Lekker makkelijk zal je denken. Gewoon wat ontspanning , verwennerij en klachtenbehandeling uitbesteden aan een professional. Waarom ook niet ? Breng die ander naar het avontuurlijke stukje van Amsterdam Noord en laat hem in de watten leggen door Mirjam, Mirte of mij.

Wist je dat Movement MattersĀ verschillende cadeaubonnen heeft van 35, 60 en 90 euro. Deze zijn ook digitaal te verkrijgen. Bestel ze hier.

Mocht je het aan jezelf cadeau willen geven.. lees misschien dan dit.Ā 

Tot slot nog de ultieme kersttip…

Trek je vrolijkste one-sie aan, maak een pan brocolisoep. Zet je telefoon uit.Ā  Heb van te voren iemand uitgenodigd die je lief vind. Of niet. Versier elkaar of jezelf met kerstballen. Ontdek het geheim van GlĆ¼hwein. Doe iets met voeten badjes. En laat je net gek maken. Je hoeft echt niet naar Mariah Carey te luisteren. Echt niet.