Vakantie 2021 in Amsterdam

Geschreven door Movement Matters

02/08/2021

Vakantie 2021 in Amsterdam

Amsterdam Noord, lifestyle, ndsm-buurt | 0 Reacties

massage corona maatregelen

Geschreven door Marielle kleyn Winkel

02/08/2021

Vakantie 2021

 

Wat een jaar.

Is dit jaar voor jou ook voorbijgevlogen terwijl de dagen soms stroperig traag gingen ? Voor mij wel in elk geval.

 

Tijd had nog nooit zoveel vele gezichten als de voorbije periode. Zelf ben ik net terug in Amsterdam van een vakantie in eigen land. 

 

In deze blog wil ik jullie wat leuke tips delen om te doen in de vakantie 2021 in Amsterdam. Want er is iets gebeurd in de vakantie wat ik niet had verwacht. Al een jaar is mijn axis radius door Covid niet bijster groot. Je zou zeggen, dan wil je wel even wat anders. Toch merkte ik in de vakantie  op dat ik juist zo trots was op mn stad en oprecht eigenaarschap voelde bij terugkeer. Blijkbaar werd ik juist blij van terug te zijn. De eerste dag fietste bewonderend door Amsterdam Noord. Als een hondje kwispelend en snuffelend wilde ik overal weer even een kijkje nemen.

vakantie 2021 Vliegenbos

5 Vakantietips voor Amsterdam

 Het mooie aan een grote stad is dat er door de veelheid aan mensen ook een veelheid aan ideeen ontstaat. Een snelkookpan van inspiratie. Amsterdam Noord waar ik zelf woon krijgt er steeds meer leuke plekken bij. Movement Matters zit , vind ik zelf op een prachtige rauw inhammetje van buiksloterham. Heb jij bijvoorbeeld al wel eens de lekkerste appeltaart van Nederland gegeten bij Waargenoegen ?  Op een steenworp afstand vind je een aantal plekken waar je absoluut een kijkje moet nemen….

 

Heerlijke Japanse gerechten met boven je hoofd een prachtig lichtkunstwerk van Nikki Hock. 

Vakantie 2021 corner store
vakantie 2021 pof
Vakantie 2021 Cometa

1. Waan je in Japans muziekbarretje met natuurwijn en Aziatische smaken

 

 

 

De laatste paar jaar heb ik het hoekpandje op de papaverweg steeds weer opnieuw ingericht zien worden. Maar dit keer lijkt het iets blijvens. Het straalt dezelfde tofheid uit als Pizzaria de Klaproos tegenover. Wat blijkt ? Deze plek genaamd “De Cornerstore” heeft deels hetzelfde team als de Klaproos. Het eten is er voortreffelijk en het licht schijnt savonds daar fantastisch warm. De sfeer is magnefiek door de fantastische plaatjes die er gedraaid worden. Je kunt niet reserveren. Het is gewoon komen, en als je op tijd bent is er plek voor je. Ik ben helemaal fan. Zoek je daarna nog ontspanning, kom dan bij ons voor een massage 😉

 

2. Zwier met hemeltje lief de zomer door.

 

 

 

Sinds ik kinderen heb ging ik naar het leuke Hemeltje Lief festival bij Noorderlicht. Dit jaar tijdens de vakantie 2021 is het festival verspreid over de hele zomer. Iedere woensdag tussen 12.00 en 17.00 kun je hier creatieve workshops volgen en voorstellingen bekijken. Trek je mooiste circusoutfit aan 🙂

 

 

3. Eten wat direct uit de Moestuin komt bij Noordoogst

De naam van deze nieuwe hotspot is Pof, dat op de plek is gekomen waar eerst Stroop/Proost zat. In de prachtige natuur van stadslandbouwproject NoordOogst zit je hier goed tussen het groen. Pof is het eerste ‘korte keten restaurant’ van Nederland, wat inhoudt dat alles wat je bij Pof eet en drinkt van (zeer) lokale bodem is. Denk aan bier van brouwerij Friekens uit Noord, Nederlandse wijnen en groente uit eigen moestuin. Alleen voor de koffie en kaneel wordt naar eigen zeggen een uitzondering gemaakt. Ps brouwerij Friekens heeft ook een biertje ontworpen voor de Thaïs van de Buurtsuper naast mij. Super lekker!

vakantie 2021 noorderlicht

4. Vegan & Vintage in een oude kerk

 

 

 

Genieten van een goede koffie met wat lekkers erbij en ondertussen de tofste vintage items voor je huis scoren: klinkt goed toch? In Noord kan het sinds kort bij Cometa, dat zijn intrek nam in een oude kerk aan de Kometensingel.

 

 

 

De mensen achter Cometa – een koffiebar, restaurant en vintage meubelzaak in één – kan je kennen van hun vorige zaak Purmer, aan het Purmerplein. Het concept van Cometa is min of meer hetzelfde, alleen op een nóg coolere plek. In de kerk kan je dus terecht voor mooie spullen voor je huis, koffie en biertjes en lekkere vegan pita’s en cookies.

 

 

 

5. Lees het nieuwe boek van Marjolein van Heemstra en houd haar nieuwsbrief in de gaten over het project Nacht-Wacht

 

 

 

deze vakantie 2021 had ik eindelijk pas tijd om het laatste boek van Marjolein Heemstra te lezen : “In lichtjaren heeft niemand haast”. Lees dit boek alsjeblijft. Ik was diep ontroerd door haar poetische , maar toch ook wetenschappelijke uiteenzetting over wat we kunnen leren wanneer je naar de ruimte kijkt. Juist door van een afstand naar de aarde te kijken kun je dichter bij elkaar komen als mensheid. Het zogenaamde “Overview effect”. Het boek raakte me diep, juist denk ik, doordat het in een tijd geschreven is waarin veel mensen veel afstand tot elkaar lijken te voelen. 

Ze is ook een heel bijzonder project in Amsterdam Noord gestart : De Nacht-wacht. Waarschijnlijk lees je al dat ik een fan ben geworden. 

 

 

 

De Nacht-Wacht is een onderzoek van meerdere jaren van Marjolijn en onderzoeker Najat naar de waarde van de nacht en het donker in een stad met veel te veel licht. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren. Want de nacht staat niet alleen voor gevaar, maar ook voor vertraging, verbinding, rust en ruimte. Dingen die we in deze hectische tijd goed kunnen gebruiken. 

Related Articles

Related

Follow Us

Join

Meld je aan &  wordt wijzer

 

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties