Emotionele veerkracht vergroten tijdens deze Coronaperiode ?

door | apr 8, 2020 | Health, Uncategorized | 0 Reacties

Volgens mij hebben we bijna allemaal wel de onrust gevoeld in in deze Corona-dagen. Inperking van sociaal verkeer en het wegvallen van de dagelijkse structuur. Angst voor dit voor ons nog onbekende virus. Ik voelde dit de eerste week ook zeer sterk. Ik mis het masseren enorm en wil het liefst van iedereen weten hoe het hem of haar vergaat.

Movement Matters is alweer een tijdje gesloten. Ik probeer wat zaken aan de achterkant te verbeteren, te studeren en projecten te initiëren. Eerlijk gezegd heb ik me nog geen moment verveeld. Voor diegene met kinderen thuis kunnen wel een voorstelling maken hoe een dag er ongeveer uit ziet 😉 . Ook een hernieuwde balans thuis. Voor het reilen en zeilen thuis is emotionele veerkracht nog belangrijker. Vandaar dat ik je graag wat tips & tricks wilde geven en wat informatie over zelfmassage.

Emotionele veerkracht

Laatst las ik in het boek ‘ De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith .’ over emotionele veerkracht. Deels genetisch bepaald, ook de omgeving speelt een rol, maar veerkracht is ook zeker iets waar we zelf aan kunnen werken. Welk verhaal vertellen we ons zelf ? En ik las van Elke Geraerts in de NRC dat het altijd goed is om te kijken waar je zelf wel invloed op hebt. Zo kun je in de meeste gevallen zeker aan goede zelfzorg doen.

Tips & Trick voor het vergroten van emotionele veerkracht

Naast het focussen waar je wel invloed op hebt, en routine aanbrengen in je dag wil ik je graag deze tips geven op het gebied van massage en zelfzorg.

Zelfmassage

In deze eerste van de serie over zelfmassage gaat over massage voor emotionele veerkracht. We richten onze aandacht hier op de lever meridiaan.

Een goed stromende leverenergie geeft creativiteit, dromen en ideeen.

En de ondersteuning van de galblaas energie helpt bij het nemen van beslissingen en maken van keuzes.  Wanneer de levermerediaan in balans is geeft hij emotionele veerkracht. Als er onbalans is is er vaak irritatie , ongeduld en woede. Fysiek kun je bij een disbalans bijvoorbeeld migraine, oogklachten, spierspanning, en mentruatieklachten ervaren .Door hem regelmatig te masseren kun je de meridiaan zelf ondersteunen.

In het filmpje hieronder geef ik je meer informatie.

Zelfmassage no. 1 Massage voor emotionele veerkracht

Welke voeding helpt ?

Onderstaande groente, fruit en kruiden helpen bij het vergroten van emotionele veekracht doordat deze je lever en galblaas ondersteunen. Let op : als je zwanger bent liever geen kurkuma en groene thee. Misschien is dit ook wel het moment om koffie en suiker te minderen. Note : ikzelf ben nog niet van mijn koffie verslaving af. Sinds het hebben van kinderen 😉

massage-amsterdam-noor
massage-amsterdam-noor
  • Brocoli
  • Kurkuma
  • Citroen
  • Groene thee
  • Wortels
  • Avocado
  • Groene groente
  • Walnoten
  • Grapefruit

Iets doen voor een ander

Geraerts zei in de NRC : „Verbondenheid, het goede doen, dat geeft mensen energie.” Dat is wat je nu ook veel leest. Bekend menselijke gedrag in tijden van crisis is solidair gedrag. Saskia van La Saskia massage zamelt kleding in voor vluchtelingen in Syrië. Ik help haar graag een handje mee. Elke twee weken rijd ze naar een punt van Stichting help Syrië. https://stichtinghelpsyrie.nl/.

Mocht je ook kleding hebben stuur me even een appje ( 0611414578) om een afspraak te maken om het naar de praktijk te brengen. We zijn ook bezig voor een groter project voor scholen. Daarover later meer….

emotionele veerkracht

Cultiveer je emoties

In de eerste dagen nadat de praktijk dicht ging heb ik veel gitaar gespeeld, gedanst met de kinderen, getekend, gezongen, geschreven. Misschien kun je je onrustige gevoelens wel vatten in een Haiku ? En kun je je erover verwonderen ? Zorg dat die beweging in jezelf ook een uitingsvorm vind. Welke dat dan ook mag zijn. En anders mag je me ook altijd schrijven 😉

De oudste op de dam

Ok, alle goeds in elk geval en hopelijk tot niet al te lange tijd weer in de praktijk !

Liefs 🙂

Embracing the art of decompression: lessons from the Blobfish

In today’s fast-paced world, feeling compressed has become a common experience. The relentless demands of work, social obligations, and the ever-present digital noise can make us feel squeezed and suffocated. But what if we took a cue from one of nature’s most unique...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *