Heb jij dat ook ? Als je de verschillende soorten massages op een menu ziet aangeboden weet je niet meer wat je moet kiezen ? Ik herken het wel. In het eerste deel van mijn leven was ik ook helemaal niet bekend met de verschillende soorten massages en behandelingen.

De Aziatische massage stijlen leerde ik kennen door iemand van mijn voormalige schoonfamilie. Eigenlijk was ik direct al gefascineerd. En pas later maakte ik ook kennis met de Westerse massages. Veel van mijn collega’s geven ook te kennen dat ze soms ook wel het beste van Oost en West met elkaar combineren ūüėČ

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de soorten massages ? En waar kan ik op letten als ik een massage wil boeken ? Voor het coronavirus zagen we sommige mensen zelfs wekelijks op de massagetafel. Sommige van hen hadden hun favoriete behandeling waar ze voor gingen. Maar ik heb ook mensen het afgelopen jaar gezien die elke massage uit het menu wel eens hebben geprobeerd. Ik ben benieuwd waar jij voor zou kiezen ūüôā

En wie weet ontstaan er wel nieuwe massages in deze tijd van Corona.

soorten massages

Soorten Massages

Uiteindelijk zijn er wel meer dan 80 verschillende soorten massages. Waarvan wij er enkele aanbieden. Om het onderscheid wat makkelijker te maken heb ik ze onderverdeeld in Relax, Intense, Duo, Therapy, Detox, Family , Beyond.

Relax ( ontspanningsmassages )

 • De ontspanningsmassage met olie
 • Lomi Lomi Massage
 • Wrapping
 • Hand en voetmassage

1. Ontspanningsmassage met olie

De ontspanningsmassage is afgeleid van de klassieke Zweedse massage. Dit is verreweg de meest bekende massagevorm binnen de soorten massages. Daarnaast is het onze taak als masseur om je in een comfortabele setting te brengen en je naar een diepe staat van ontspanning te brengen. Je zult de volgende basistechnieken in de ontspanningsmassage tegenkomen.

 1. Effleurage (strijkende bewegingen over de huid)
 2. Petrissage (kneden van de spieren)
 3. Tapotage (ritmische slagen)
 4. Fricties (druk/wrijf -bewegingen)
 5. Vibratie (snelle beweging van de weefsels)

Deze vijf technieken worden gebruikt om spierpijn te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren, je raakt er ontspannen door en je bewegingsvrijheid wordt vergroot. Om het nog wat specifieker te maken, een ontspanningsmassage helpt met het verlichten van:

 • Stijfheid in de spieren
 • Pijn (in de onderrug) 
 • Artrose
 • Stress 

De ontspanningsmassages duren gemiddeld 45 tot 90 minuten, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. De massagevorm is geschikt voor iedereen, maar als je in het verleden last hebt gehad van blessures of andere kwalen is het wel slim dit de masseur van tevoren te laten weten. Dit geldt uiteraard voor alle soorten massages.

Voor wie ?

 • Een ontspanningsmassage is vaak de beste keuze voor mensen met stijve spieren en pijn over het hele lichaam
 • De ontspanningsmassage is een lichte massagevorm (ontspanningsmassage) die gebruik maakt van vijf basistechnieken
soorten massages

2. Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi is tevens een ontspannende massage. Een groot verschil met de klassieke massage is dat deze massage meer spiritueel geori√ęnteerd is.

Deze massage wordt al honderden jaren uitgevoerd in Hawaii. Bij de Lomi Lomi massage wordt er tijdens de behandeling afgewisseld met lange strijkende bewegingen en traditionele methodes om de interne balans en harmonie in het lichaam te herstellen. Als je volledig wilt ontspannen is een Lomi Lomi massage zeker de juiste oplossing. Je krijgt het gevoel alsof je op een bootje op de zee dobbert met een ondergaande zon ūüėČ

Een Lomi Lomi massage kan helpen op zowel mentaal als fysiek gebied. Zo kan het helpen met het verlichten van spierpijn, het stimuleren van de bloedsomloop, maar ook wanneer je last hebt van een laag zelfbeeld of stress. 

Voor wie ?

 • Een Lomi Lomi massage is een ontspanningsmassage en is erg spiritueel geori√ęnteerd
 • Deze massagevorm heeft een positief effect op zowel je mentale als fysieke welzijn
soorten massages

3. Hand en voet massage

Deze massage is erg ontspannend omdat op de handen en voeten veel punten uit de reflexologie gebruikt kunnen worden om stress te reguleren. Er zijn verschillende soorten hand en voetmassages. We breiden de massage vaak ook uit met een voetenbadje.

De reflexologie, ook wel voetreflexologie of reflexzonetherapie genoemd, is een massagesoort die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Energiedoorstroming is de basis van onze gezondheid en ziekte is het gevolg van energieblokkeringen  Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit China. 

Bij Reflexologie wordt er druk uitgeoefend op de verschillende reflexpunten op de handen en voeten. Men spreekt vaak van voetreflexologie, omdat de voeten gevoeliger zijn dan de handen en doordat de reflexpunten lastiger te vinden zijn op de handen.

Door de massage worden blokkades weggehaald, wat het zelfherstel van het lichaam bevordert. Reflexologie helpt bij:

 • Stress
 • Oververmoeidheid
 • Gewrichtspijn
 • Hormonale klachten
 • Maag- en darmklachten
 • Migraine 

Een voetreflexbehandeling is vaak ontspannen, maar sommige zones op de voeten kunnen¬†een ‘lekkere pijn’ veroorzaken¬†wanneer de therapeut hier druk op uitoefent.¬†

Voor wie ?

 • Reflexologie gaat er van uit dat alle lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten
 • Reflexologie helpt om blokkades in het lichaam weg te halen, waardoor het zelfherstel van het lichaam bevordert
soorten massages

4. Wrapping

Dit is eigenlijk iets wat je complementair bij de massage kunt boeken, vooral in de winter. Je wordt dan heerlijk ingepakt met warme doeken en kruiken. Zo voel je je extra geborgen en omhuld en blijf je lang daarna nog heerlijk warm.

INTENSE ( deep tissue massage )

5. Deep Tissue Massage

Deze massage richt zich met name op het dieper gelegen weefsel en spierknopen. Je zou het kunnen vergelijken met een sportmassage, maar dan met een langzamer tempo. Door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof in de spieren ontstaan overgevoelige plekken. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar knopen kunnen ook ontstaan door een ongeluk, slechte voeding of een gebrek aan beweging.

De massage focust zich op het losmaken van de toegenomen spierspanning, waardoor de pijn zal afnemen. Het is een stevige en intensieve massage en helpt het lichaam om te ontspannen na de massage.

Voor wie ?

 • Deep tissue heeft de voorkeur voor mensen met zeer intensieve en plaatsspecifieke pijn
 • De behandeling kan pijnlijk zijn en richt zich op onmiddellijke verlichting van gewrichts- en spierpijn door druk uit te oefenen
soorten massage

DUO

6. Duomassage

Bij deze massage wordt je samen met iemand anders in dezelfde ruimte gemasseerd. Je kan hierbij zelf kiezen welke massage je hiervoor fijn zou vinden. Samen mag je een keuze maken uit de soorten massages. Het kan heel verbindend zijn om in stilte samen met een lief persoon in de ruimte te liggen.

Met moeder en Vaderdag zijn we nog niet open, maar je kunt wel een kadobon aanschaffen.

Therapy

7. Thai Massage

De Thaise massage is een van de oudste geneesmethoden ter wereld. Het is een stevige massage, waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen of oefeningen uitvoert. Het doel van de traditionele Thaise massage is om mensen in balans te brengen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Er zijn twee stromingen in de Thaise massage. Maar daarnaast heb je vele verschillende soorten massages in Thailand.

 • Nuad Bo-Rarn¬†(De Noordelijke Thaise Massage)
 • Wat Pho (De Zuidelijke Thaise Massage )

Een Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering. Je voorkomt en verhelpt er lichamelijke en psychische klachten mee. Het zorgt voor versoepeld weefsel en heeft nog veel meer voordelen:

 • Verlicht pijn in de rug, schouder, het hoofd en vermindert spierspanning
 • Bevrijdt blokkades in de energiestroom
 • Stimuleert het zenuwstelsel
 • Verjongt het lichaam
 • Helpt tegen slapeloosheid en vermoeidheid
 • Vermindert stress

De Traditionele Thaise massage is zonder olie, is erg stevig en kan in sommige gevallen een beetje pijnlijk zijn (als de spieren flink vastzitten). Er wordt gebruik gemaakt van acupressuur, reflexologie, en passieve stretches. 

Voor wie ?

 • De Thaise massage is een stevige massage en helpt om het lichaam in balans te brengen. In sommige gevallen kan de massage een beetje pijn doen
 • De massagevorm zorgt voor ontspanning en activering en helpt met het voorkomen van lichamelijke en psychische klachten

Onder deze behandeling valt : krachtige kniemassage , traditionele thaise massage, thai yoga massage.

soorten massage

8. Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagetechniek voor preventieve gezondheidszorg die vitaliteit bevordert en vermoeidheid bestrijdt door druk toe te passen op specifieke punten van het lichaam. Tijdens de behandeling houdt je meestal je kleding aan en is het doel van de behandeling om blokkades op te heffen. 

De letterlijke vertaling van Shiatsu is ‘vinger’ en ‘druk’. Shiatsu is op veel punten vergelijkbaar met acupunctuur, alleen worden de acupunctuurpunten niet met naalden maar door aanraking of druk met vingers, handen, voeten of ellebogen van de therapeut behandeld.

Shiatsu is een holistische behandelmethode, wat inhoudt dat lichaam en geest als één geheel worden gezien.

Voor wie ?

 • Shiatsu is een massagesoort die op veel punten gelijk is met acupunctuur, maar niet helemaal.
 • Shiatsu is welbekend om de behandeling op de mat op de grond maar kan ook op een massagetafel worden uitgevoerd

We hebben ook nog Shiatsu massage

soorten massage

9. Indian head massage

Bij deze massage worden drukpunten uit de Aziatische leer gebruikt in samenwerking met Deep Tissue technieken. Je hebt ook verschillende soorten Indian head massage. Wij geven niet de Ayurvedische variant. Hopelijk in de toekomst wel.

Net als andere massages, heeft de Indian Head veel voordelen:

 • Betere afvoer van afvalstoffen uit de huid
 • Helpt tegen huidverslapping in het gezicht.
 • Verbetering van de conditie van de gezichtshuid
 • Verminderen van hoofdpijn klachten.
 • Verminderen van nek en schouderklachten.

Het is een stevige massage en werkt tegelijkertijd vitaliserend.

Voor wie ?

 • Een Indian Head helpt je om je geest tot rust te brengen
 • Deze massage staat er om bekend dat het niet alleen goed is voor je fysieke staat, maar dat je er ook veel psychische voordelen aan kunt ervaren
soorten massage

Detox

10. Detoxmassage

Een Detox massage, ook wel Lymfedrainage massage genoemd, is een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert. Daarnaast helpt de massagevorm met de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes en helpt het de celvernieuwing te bevorderen.  

Lymfedrainage is ontwikkeld in de jaren dertig van de vorige eeuw door Emil en Estrid Vodder. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze massagevorm erg populair in Frankrijk, toen ze merkten dat verschillende soldaten kampte met gezwollen lymfeklieren.

Tegenwoordig is er geen duidelijke indicatie voor de gezondheidsvoordelen op de lange termijn van een lymfedrainage massage. De massage is geschikt voor iedere man of vrouw van alle leeftijden. De duur van de massage hangt voornamelijk af van de staat van de lymfeklieren.

Voor wie ?

 • Lymfe Massages worden voornamelijk gebruikt voor directe ontspanning van de spieren
 • Lymfe massages zijne en goede optie wanneer je de afvoer van afvalstoffen en lymfe wilt van je lichaam wilt verbeteren. Ideaal tijdens een detoxkuur.
soorten massage

Family

11. Zwangerschapsmassage

Dit is een massage speciaal ontwikkeld voor tijdens je zwangerschap. Van te voren wordt besproken wat je klachten zijn. Dit wordt meegenomen tijdens de massage. Er bestaan verschillende soorten massages die mogelijk zijn als je zwanger bent. Wij gebruiken technieken uit de Lomi Lomi en besteden extra veel aandacht aan de gebieden die het zwaar te verduren hebben deze periode.

soorten massage
soorten massage

12. Babymassage

Er zijn verschillende soorten babymassages. Wij geven de Shantala massage. Dit is een massagevorm van het totale lichaam voor baby’s en is afkomstig uit India. Het is een liefdevolle ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering en is niet moeilijk om te leren. Veel ouders / verzorgers zien het als een perfecte manier om met hun baby in contact te komen en een diepere connectie te maken!

Een Shantala massage is voor iedere baby geschikt, met name voor kindjes die veel huilen en last hebben van darmkrampjes. Ook baby’s die erg gespannen of gevoelig zijn kunnen veel profijt hebben van deze massagevorm. 

De voordelen van een Shantala massage op een rijtje:

 • Je baby zal rustiger en dieper slapen
 • De spijsvertering van je baby wordt verbeterd
 • Darmkrampjes en overstrekking verminderen

Bovendien zorgt de massage voor een stijging van het hormoon oxytocine, dat een belangrijke rol speelt bij gevoelens en tederheid en gebondenheid. Er is een verhoogde productie van dit hormoon voor zowel de gemasseerde (baby) als de masseur (ouder / verzorger) 

Voor wie ?

 • Shantala massage is een¬†ontspanningsmassage voor baby’s en helpt baby’s om beter te slapen¬†
 • De massagevorm helpt met cre√ęren van een dieper connectie tussen de gemasseerde (baby) en masseur (ouder / verzorger)¬†
soorten massages

Beyond

Er zijn zoals je leest veel verschillende soorten massages. Alle ‘out of the box’ massages vallen onder deze categorie Beyond. We bieden nog de kriebelmassage en de massagemarathon aan. En zo hebben ook nog speciale specials rondom de winter, herfst, lente en zomer.

soorten massage

Hopelijk mogen we spoedig weer onze warme handen inzetten om je een grandioze massage te geven. Wil je meer informatie of advies over een bepaalde behandeling ? Schroom niet om ons te schrijven of bellen.

Liefs ! Marielle