Voetreflex Therapie

Reflexologie is een relatief jonge Westerse therapeutische techniek die veel parallellen heeft met vijfduizend jaar oude methoden uit de oude Oosterse cultuur. Door het stimuleren van gebieden op de voeten, handpalmen, oren of het gezicht die in verbinding staan met de organen wordt het lichaam gevitaliseerd. Iedereen kan baat hebben bij een voet reflexzone-behandeling. Kinderen en baby’s worden kalmer, slapen dieper en kunnen zich beter concentreren. Mensen die hun gezondheid willen herstellen hervinden hun aangeboren vermogen tot zelfgenezing. 

Reflexologie heeft een sterke ontgiftende werking door het stimuleren van de circulatie van lichaamsvloeistoffen waarbij metabole afvalstoffen en gifstoffen vrijkomen. Het kan daardoor  ondersteunend werken bij herstel na chemotherapie, versterkt het immuunsysteem tijdens bacteriële infecties zoals de ziekte van Lyme of co-infecties, herstelt het endocriene systeem en stabiliseert hormonale disbalans. Het helpt blokkades en verstoringen los te maken in het zenuwstelsel die leiden tot hoofdpijn, stress-gerelateerde, emotionele klachten en depressie. Tenslotte is reflexologie uitermate geschikt voor iedereen die meer bewustzijn wil creëren over zijn of haar algemene welzijn en waarde hecht aan zijn of haar gezondheid.

Ondanks de krachtige en holistische impact op het menselijke lichaam wordt reflexologie in onze samenleving nog steeds ondergewaardeerd. De eerste reden hiervoor is waarschijnlijk de enorme eenvoud van de techniek; het maakt geen gebruik van high-tech medische apparaten of van farmaceutica; maar geeft je de verantwoordelijkheid over je gezondheid terug. De tweede reden is de mogelijke pijn die zich openbaart tijdens de behandeling van gebieden waar de natuurlijke flow van energie is gestagneerd. Toch is het is deze pijn die een brug slaat tussen ziekte en gezondheid. De bereidheid om met deze pijn te werken, ondersteund door ademhalingstechnieken, draagt bij aan een effectieve uitwerking van reflexologie-therapie.

Contra-indicaties: 

– ziekten die een operatie vereisen 

– lopende chemotherapie

– zwangerschap (alleen aangeraden in de perinatale periode)

– mechanische wonden aan voeten of handpalmen

Lichamelijke condities tijdens de behandeling: 

– vrij van alcohol

– vrij van energie stimulerende middelen (koffie, energy drinks)

– vrij van pijnstillers

– 4 uur na een volledige maaltijd, 2 uur na een lichte maaltijd (eventueel met lege maag)

– goed gehydrateerd (je zult worden gevraagd om een kopje water of thee te drinken vlak voor de behandeling)