Voetreflex behandeling

Massage & Behandelingen

Voetreflex behandeling in Amsterdam

Voetreflexologie gaat uit van het idee dat elk lichaamsdeel en orgaan in verbinding staat met een specifiek punt op de voeten. Het masseren van bepaalde drukpunten brengt het lichaam weer in balans en zorgt zo voor een algeheel gevoel van welzijn.

Durf jij de confrontatie aan ? 

Veelal is de behandeling enigszins pijnlijk in eerste instantie omdat de plekken op de voet die corresponderen met een betreffend orgaan dat uit balans is, pijnlijk zijn bij aanraking.

 

Een goede gezondheid door een voetreflex behandeling

Reflexologie is een relatief jonge Westerse therapeutische techniek die veel parallellen heeft met vijfduizend jaar oude methoden uit de oude Oosterse cultuur. Door het stimuleren van gebieden op de voeten, handpalmen, oren of het gezicht die in verbinding staan met de organen wordt het lichaam gevitaliseerd.

Voel je kalmer

Iedereen kan baat hebben bij een voet reflexzone-behandeling. Kinderen en baby’s worden kalmer, slapen dieper en kunnen zich beter concentreren. Mensen die hun gezondheid willen herstellen hervinden hun aangeboren vermogen tot zelfgenezing.

Een voetreflexbehandeling bij Bartosz is een fijne, intense ervaring. Hij is heel kundig en een lieve persoon. Ik voelde de behandeling nog dagen nawerken in mijn hele lichaam. Hij slaat geen enkel punt in je voet over. Ik raad het iedereen aan!

Reineke

De ontgiftende werking van een voetreflex behandeling

Reflexologie heeft een sterke ontgiftende werking door het stimuleren van de circulatie van lichaamsvloeistoffen waarbij metabole afvalstoffen en gifstoffen vrijkomen. Het kan daardoor  ondersteunend werken bij herstel na chemotherapie, versterkt het immuunsysteem tijdens bacteriële infecties zoals de ziekte van Lyme of co-infecties, herstelt het endocriene systeem en stabiliseert hormonale disbalans. Het helpt blokkades en verstoringen los te maken in het zenuwstelsel die leiden tot hoofdpijn, stress-gerelateerde, emotionele klachten en depressie. Tenslotte is reflexologie uitermate geschikt voor iedereen die meer bewustzijn wil creëren over zijn of haar algemene welzijn en waarde hecht aan zijn of haar gezondheid.

Holistische Impact

Ondanks de krachtige en holistische impact op het menselijke lichaam wordt reflexologie in onze samenleving nog steeds ondergewaardeerd. De eerste reden hiervoor is waarschijnlijk de enorme eenvoud van de techniek; het maakt geen gebruik van high-tech medische apparaten of van farmaceutica; maar geeft je de verantwoordelijkheid over je gezondheid terug. De tweede reden is de mogelijke pijn die zich openbaart tijdens de behandeling van gebieden waar de natuurlijke flow van energie is gestagneerd. Toch is het is deze pijn die een brug slaat tussen ziekte en gezondheid. De bereidheid om met deze pijn te werken, ondersteund door ademhalingstechnieken, draagt bij aan een effectieve uitwerking van reflexologie-therapie.

Wat moet je weten ?

Wanneer niet ? 

Contra-indicaties:

– ziekten die een operatie vereisen

– lopende chemotherapie

– zwangerschap (alleen aangeraden in de perinatale periode)

– mechanische wonden aan voeten of handpalmen

 Wat moet je laten ? 

Lichamelijke condities tijdens de behandeling:

– vrij van alcohol

– vrij van energie stimulerende middelen (koffie, energy drinks)

– vrij van pijnstillers

– 4 uur na een volledige maaltijd, 2 uur na een lichte maaltijd (eventueel met lege maag)

– goed gehydrateerd (je zult worden gevraagd om een kopje water of thee te drinken vlak voor de behandeling)

Hoe bereid je je voor op een behandeling ?

Drink veel water 

Lijkt het je wat om een voetreflex behandeling te ondergaan ? Zorg dat je voldoende hebt gedronken van te voren. Ook is het zeer belangrijk om 48 uur na de voetreflex behandeling veel te drinken, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast is het van belang voldoende rust te nemen, zodat je lichaam de tijd heeft om alles te verwerken.

Rust goed uit 

Een voetrelex behandeling heeft zoals je las een sterk ontgiftende werking. Dit kan je gemoedstoestand, cognitie en slaapkwaliteit sterk beinvloeden. Houd hier dan ook rekening mee in de daaropvolgende dagen.

 

 

 

 

 

handen

Wat zijn de mogelijkheden ?

  • Reeks van 4 therapeutische sessies

(20% korting bij het boeken van dit pakket)

Een voetreflex behandeling heeft als therapie natuurlijk een beter effect wanneer er tenminste 4 behandelingen plaatsvinden. Om dit toegankelijker te maken bieden we dit nu met 20% korting aan. Te gebruiken binnen 1 maand.

Bevalling opwekken

( Ook mogelijk bij je thuis )

Deze behandeling vind plaats de dagen na de uitgerekende datum.

– Voetreflex behandeling van 90 minuten

– Moxa behandeling ( TCM )

– Oefeningen die je thuis kunt doen

Deze behandelingen kunnen 1 of 2 keer per dag plaatsvinden afhankelijk van de reactie van het lichaam. 

  • Handreflex behandeling

Een handreflex behandeling kan helpen bij de ziekte van Parkinson, Migraine, problemen met tandvlees en tanden, en helpt bij het herstel van een beroerte en problemen met het zenuwstelsel.

  • Voetreflex behandeling

Een eerste kennismaking met de krachtige werking van Reflexologie. De behandelaar zal van te voren met je een intake doen en je adviseren welke stappen het beste ondernomen kunnen worden. Ben je nieuwsgierig geworden ? Kom langs en we vertellen je meer…

 

Verbeter je gezondheid.

Schrijf je in en ontvang gratis tips om je gezondheid te verbeteren.