Waarom je ook in het noorden carnaval zou moeten vieren en 4 toffe to-do tips in Amsterdam-Noord

Er staat een paard in de gang..

Ben je ( ook) die Brabantse ‘boer’ die zich net als mij in de hoofdstad heeft genesteld. Of die Limburgse bourgondiër die in Amsterdam een huis heeft gevonden ? Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik ooit carnaval zou kunnen missen. Nu mis ik niet de hoempapamuziek of het waterige bier. Één ding mis ik wel : het verkleden en het onderdompelen in volledige zotheid. Gelukkig heb ik dat gevonden in de mimecursus die ik nu als hobby beoefen. Ik zou vooral aanbevelen om af en toe met een pruik op aan de etenstafel te gaan zitten. Je vraagt je vast af wat carnaval met massage te maken heeft. Dat leg ik je later uit…

Daarnaast geef ik je vier toffe to-do tips om in de maand Maart te doen in Amsterdam.

Wat heeft het vieren van Carnaval met het ontvangen van massages te maken ?

Carnaval is eigenlijk gewoon een ritueel waarbij maatschappelijke rollen worden omgedraaid, en normen over gewenst gedrag worden opgeschort. Kijk en dat is bij uitstek erg bevrijdend en verlichtend. Eerlijk gezegd hoop ik daar ook in mijn massagepraktijk en workshops ruimte aan te geven. Bij Movement Matters ben je even zonder :

  • verwachtingen over hoe je zou moeten zijn
  • verwachtingen over hoe je zou moeten doen
  • het hebben van een maatschappelijke rol

massage-in-amsterdam-noord
massage-in-amsterdam-noord

Wat heeft je laten masseren met carnaval gemeen ?

Dit lentefeest waarbij voorheen de hele samenleving op zijn kop stond en waarbij alle maatschappelijke rollen werden omgedraaid gaat ook over gelijkheid. Van oudsher werden alle rangen tijdens carnaval afgeschaft, en was er ook gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dat lijkt me overigens niet iets om maar voor 5 dagen per jaar te vieren, maar liever dag in dag uit.

Ik vind je laten masseren ook een uitgelezen kans om je te ontdoen van je maatschappelijke rol en los te laten wat je denkt dat je bent. De ervaring dat je gewoon kunt liggen , je even niets hoeft en je enkel hoeft te verhouden tot handen die met liefde en aandacht zorg dragen voor je.

Misschien kom je er dan achter dat hetgeen wat je dacht dat je was niet waar is, en hetgeen wie je nooit had gedacht te kunnen zijn wel waar is…

Wat van deze ervaring ga je dan meenemen door dit hele jaar ?

Als het carnaval is kleed de hele buurt zich zoals zij.

Soupy Sales

Hossen is ontspanning voor de lever

Als je wat meer weet over de oosterse geneesleer weet dan zie je misschien ook wel overeenkomsten tussen dit katholieke feest en massage. Dit uitbundige feest staat ook voor de ontspanning van de lever. De lever hoort bij het element hout en staat voor beweging naar buiten toe en past daarom bij seizoen van de lente. Daarentegen is de lever ook datgene wat je energie blokkade kan stagneren en dit ook doet bij vastzittende emotie. Dus je lever laten ontspannen door te lachen, te dansen en je irritaties kwijt te raken is goed voor je gezondheid! Losgaan is gezond. Dat brengt me gelijk bij een paar toffe to-do tips voor de maand Maart waarbij je kunt losgaan maar ook technieken leert om een lichter leven te leiden.

massage-in-amsterdam-noord

4 Toffe To-do Tips in Maart

1. Kintsugi workshop

/ Japanse kunst van het omarmen van imperfectie

Hier heb ik ongelooflijk veel zin in. Samen met powerwoman Claire van Vrijberghe de Coningh geef ik deze workshop bij Rumah Yoga. Ik ken Claire nu al een aantal jaar en ben erg onder de indruk van haar positieve energie en daadkracht. Een erg inspirerend persoon om mee om te gaan. Je kent haar misschien van Claire’s Mission.

Op zaterdag 30 Maart van 14.00 16.00 geven we deze Kintsugi workshop. Naast het gooien en lijmen van servies met prachtige gouden lijm , gaan we ook aan de slag met meditatietechnieken. Na deze workshop hopen we dat je een stukje vrijer en lichter voelt.

Voor meer informatie en aanmelden kun je hier kijken. In een vorige blog schreef ik al over Wabi Sabi, en hoe je met deze Japanse levenswijsheid een leuker leven kunt leiden.

2. Cacao Exceptional

Wil je een ritueel bijwonen waarbij wild gedanst wordt en je goddelijke brouwsel van pure cacao kunt drinken. Dan is dit de avond. Op vrijdag 29 Maart kun je bij Mayer Manor deze cacao ceremonie bijwonen vanaf 20.00. Vanaf 22.00 begint de explosieve dansavond.

3. Le bal van Jakob Ahlbom

Al jaren ben ik fan van deze magische theatermaker. Zijn voorstellingen zijn mysterieus, vernieuwend en verbijsterend. Op 23 Maart speelt zijn nieuwe voorstelling in theater de Meervaart. Gaan ! Echt !

4. Eet bij een Michelinsterren restaurant tijdens de restaurant week.

Laatst nam een dierbaar iemand me mee samen met mijn oudste dochter naar een Michelinsterren-restaurant. Voordat je sterft moet je dit doen vertelde ze me. En dat is absoluut waar. Dat eten bereiden ook een kunst is kun je dan aan je tong laten zien. Tijdens 11 tot 27 maart hebben veel restaurants in Amsterdam interessante kortingen. Wie weet is dan het moment ?

massage-in-amsterdam-noord

Ik hoop dat je in de maand Maart de kans ziet om uitbundig het voorjaar in te luiden en wie weet tot ziens op de massagetafel. Of bij de Kintsugi workshop op 30 Maart.

Liefs !

Misschien vind je dit leuk om te lezen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *