Waarom Movement Matters?

Massage-in-amsterdam-noord

Movement Matters – dat verandering een constante is en dat alles in beweging is, is wel duidelijk . Een paar jaar geleden heb ik als missie gesteld om anderen dichter bij hun potentieel te brengen door middel van  lichaamswerk. Nu klinkt dat misschien wat zweverig. Want wat is dan dat potentieel ? Je zou het ook simpel kunnen verwoorden. Ik wil jou graag helpen om lekkerder in je vel te zitten. Mijn overtuiging is dat een vitaal lichaam bijdraagt aan je welbevinden , je meer in tune komt en je het leven gaat leven wat bij je past.

Nu is het misschien wel op zijn plaats om te delen welk pad ik zelf aan het lopen ben en welke obstakels en hindernissen ik ben tegengekomen.

Mijn missie om anderen in verbindingen te brengen met hun potentieel kwam op een moment dat ik veel tijd nam om aan fysieke yoga beoefening te doen, te dansen en te mediteren. Er waren weinig vaste lasten en geen kinderen. Ik zag het leven als een speeltuin waarbij je alle uitnodigingen die het bood om te leren en te begrijpen moest aangrijpen. en het leek of dat ik bakken met onuitputtelijke energie had.

Mijn lief omschreef mij als iemand met veel energie. Ik draaide ook veel yoga en detoxweekenden op de Veluwe. Het leek onvoorstelbaar dat het ook bestond dat je geen tijd kon vinden om goed voor je lichaam en ziel te zorgen. Totdat ik zelf in twee jaar tijd twee kinderen mocht ontvangen en mij een stuurloos reddingsbootje voelde.

Waar er eerst ruimte was om naar je gedachtes te luisteren en de stilte en de rust op te zoeken wist ik nu niet meer hoe dat moest. Ik vond het lastig dat ik mij niet volledig kon overgeven aan deze realiteit; dag en nacht klaar staan voor de behoeftes van een ander. Door het slaapgebrek voelde ik mijn energie wegvloeien. En daarmee ook de helderheid om te begrijpen wat je dient te accepteren en waar je zelf dingen kunt inbouwen die bijdragen aan je welbevinden. Mijn brein leek zich voornamelijk ingesteld te hebben op het welbevinden van mijn nageslacht en het bieden van stabiliteit en rust. Terwijl ik van nature vrij beweeglijk van aard ben.

Naast Bo en Kik (mijn kinderen) is Movement Matters ook een kind. Dit jaar heb ik bekeken welke richting  Movement Matters in zal gaan. Doordat er zoveel mensen in de praktijk komen leek de verleiding om te gaan groeien aanwezig. Om zo nog meer ‘ja’ te kunnen zeggen. Ik heb alleen geleerd dat ik kwaliteit behoud van grotere waarden vind en dat alles zijn eigen tempo van groeien heeft. Dat wat ik het allerliefst doe wil ik nog steeds blijven doen; MASSEREN.

… i.p.v. alleen maar organiseren en coördineren 😉 .

Het allerliefst wil ik masseren en lesgeven. En dan vooral in lichamelijke beoefening, dansen, mijn liefsten liefhebben en af en toe het theater in duiken. Daarnaast wil ik meer leren op het gebied van lichaamswerk en ben ik nu een aantal opleidingen in Amsterdam aan het overwegen.

Dus in plaats van meer masseurs in een grotere studio aan het werk te zetten, wil ik juist waardevolle verbindingen aan gaan met de ruimtes waar ik Movement Matters wil neerzetten. Mijn wens is om met Rumah Yoga verbonden te zijn omdat ik heel erg geloof in wat zij neerzetten. Ook wil ik graag samenwerken met Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh en Roy Richardson omdat zij ook de moed hebben om naar binnen te kijken en zich inzetten voor een betere wereld.

Ik wil samenwerken met mijn lief en dat betekent de kinderen bewust opvoeden. Omdat hij een ras realist is en tegelijkertijd een dromer en een eiland maar ik wel het gevoel heb dat wij tot hetzelfde eilandengroepje behoren.

En verder wil ik samenwerken met de behandelaren die voor Movement Matters werken omdat ik geloof in hun kracht en sensitiviteit. Mirjam, Mirte en hopelijk in de toekomst ook Mariza. En daarmee hoop ik te mogen zeggen dat Movement Matters staat voor :

  • Aangeraakt worden op een liefdevolle en aandachtige manier.
  • Je op een geborgen plek bevinden.
  • Een vereniging van oosterse en westerse geneeswijzen.
  • Een plek waar je mag zijn wie je bent.
  • Er altijd zorgvuldig met je omgegaan wordt.
  • Onconventioneel.
  • Een plek waar je inzicht krijgt in datgene wat je verder brengt.

— Zelf had ik dit inzicht terwijl ik de praktijkruimte van Movement Matters binnenkwam..

Dit jaar heb ik weinig fysieke beoefening gedaan maar de grootste oefening dit jaar was wel om het leven te omarmen zoals het is. Dat je soms doodmoe bent, je even niet weet wat je nodig hebt en je niet meer weet hoe je op een liefdevolle vriendelijke manier kunt reageren. Maar gelukkig is ook dit alles van voorbijgaande aard. Dit jaar was absoluut een yogajaar voor het hoofd 😉 .